Colorado opäť vymieňalo. Jost sa sťahuje do Minnesoty

Tyson Jost v drese Colorada Avalanche.
Tyson Jost v drese Colorada Avalanche. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|15. mar 2022 o 20:02

Joe Sakic si urobil dodatočný priestor pod platovým stropom.

DENVER, ST. PAUL. Vedenie klubu Colorado Avalanche sa pred prestupovou uzávierkou v severoamerickej NHL prezentuje ako najaktívnejšia organizácia. Uskutočnila druhú výmenu za dva dni.

Potom, čo získali z Anaheimu Ducks obrancu Josha Mansona výmenou za obrancu Drewa Hellesona a voľbu v druhom kole draftu 2023, menili na útočnom poste.

Z Minnesoty Wild získali Nica Sturma výmenou za Tysona Josta.

Nemecký forvard Sturm odohral v prebiehajúcej sezóne 53 stretnutí a zaznamenal 17 (9+8) bodov. Vymenený bol po prvý raz v kariére.

"Nico je veľký, silný útočník, ktorý zároveň prinesie defenzívne kvality. Je to defenzívny center, ktorý sa dokáže presadiť v útoku a je dobrý v oslabeniach," znie v oficiálnom vyhlásení klubu.

"Chceli by sme sa Tysonovi poďakovať za všetko, čo nášmu tímu priniesol počas posledných piatich sezón, a to nielen na ľade, ale aj v rámci veľkorysej a vplyvnej práce, ktorú vykonával v celej komunite."

Tyson Jost strávil v Colorade takmer šesť rokov. Klub ho draftoval v roku 2016 z desiatej priečky. V ročníku 2021/22 získal v 59 dueloch 14 (6+8) bodov.

Výmena je zaujímavá z toho pohľadu, že nastala medzi favoritom na Stanley Cup a čiernym koňom aktuálnej sezóny. Colorado posilňuje zatiaľ na krátky čas, keďže po sezóne bude Sturm nechráneným voľným hráčom.

Jost má kontrakt do konca sezóny 2022/23.

Generálny manažér Avalanche Joe Sakic si urobil dodatočný priestor pod stropom. Sturm je o 1 275 000 dolárov lacnejší, čo môže naznačovať, že Avs chystajú veľký trejd. Už dlho sa spájajú s menom Claudea Girouxa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Colorado opäť vymieňalo. Jost sa sťahuje do Minnesoty