Colorado posilňuje pred play off, získalo obrancu z Anaheimu

Josh Manson.
Josh Manson. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|15. mar 2022 o 06:21

Uskutočnila sa prvá väčšia výmena prichádzajúcej prestupovej uzávierky.

DENVER. Colorado Avalanche získali z Anaheimu Ducks obrancu Josha Mansona výmenou za obrancu Drewa Hellesona a voľbu v druhom kole draftu 2023.

Trejd v podaní "lavín" bol očakávaný.

Keď cez víkend oznámili, že sa Gabriel Landeskog podrobí operácii a Samuel Girard bude mimo hry minimálne mesiac, okolo Avalanche sa okamžite rozprúdil ruch. Presunutím niektorého z týchto hráčov na listinu dlhodobo zranených by sa Coloradu uvoľnil značný priestor pod platovým stropom, čo by im počas uzávierky rozviazalo ruky.

S výmenami pravdepodobne ešte neskončili. Zisk Mansona ukazuje, ako vážne to Avalanche v tejto sezóne myslia so Stanleyho pohárom.

Posilnili sa o urasteného tridsaťročného beka, o ktorom sa hovorí ako o hráčovi do play off. V 45 dueloch prebiehajúcej sezóny zaznamenal štyri góly a päť asistencií.

Trejd musel najprv odsúhlasiť, v zmluve totiž má klauzulu, vďaka ktorej si môže vybrať dvanásť klubov, kam ho nemôžu vymeniť. Ducks sa s Avalanche dohodli, že si nechajú polovicu z jeho platu. Zarába 4 100 000 dolárov ročne, kontrakt mu skončí po sezóne.

Opačným smerom poslali talentovaného Drewa Hellesona. Dvadsaťročný obranca sa predstavil na posledných olympijských hrách v drese Spojených štátov amerických.

Aktuálne pôsobí v univerzitnej NCAA, kde hrá za Boston. V 32 dueloch pozbieral 25 (4+21) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Colorado posilňuje pred play off, získalo obrancu z Anaheimu