Žilinčania museli v úvodnom semifinále otáčať, v záverečnej tretine už dominovali

Radosť hokejistov Vlci Žilina.
Radosť hokejistov Vlci Žilina. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
TASR|30. mar 2023 o 20:30

Hokejisti Žiliny začali boj o finále víťazne.

SHL - semifinále play-off, 1. zápas

Žilina - Žiar nad Hronom 6:3 (2:2, 0:1, 4:0)

Góly: 14. Macek (Mráz, Varga), 19. Bečka (Rehák), 41. Novák (Koyš, Mráz), 43. Mráz (Koyš), 52. Pohl (Mráz), 55. Rehák (Bečka) - 3. Szypula (Suchý, Gábor), 17. V. Fekiač (Jakúbek, Demiters), 34. Gašpar (Jakúbek, Gábor)

Rozhodovali: Crman, Jobbágy - Ordzovenský, Jurčiak, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 1311

/stav série: 1:0/

ŽILINA. Hokejisti tímu Vlci Žilina zvíťazili v prvom stretnutí semifinále play off Tipos SHL nad HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 6:3.

Žilinčania sa ujali vedenia v sérii.

Hoci na seba pod Dubňom narazili prvý a deviaty celok po základnej časti, priebeh duelu papierové predpoklady dlho vyvracal. Úradujúci šampióni súpera zlomili až v záverečnom dejstve.

"Indiáni" povzbudení zvratom štvrťfinálovej série vybehli na Žilinu poriadne zhurta. Po dvoch tretinách dokonca boli na koni, keď nad domácimi už tretíkrát viedli.

"Vlci" však už po niekoľký raz v prebiehajúcom ročníku dokázali duel otočiť počas záverečného dejstva, keď predviedli štvorgólový uragán. Vydarený úvod semifinále má za sebou Bruno Mráz.

Center druhej formácie pridal k presnému zásahu tri asistencie. Do súťažného kolotoča sa po 46 dňoch vrátil Ján Sýkora, pre ktorého šlo o premiéru v drese klubu spod Dubňa.

Hlasy po zápase

Jarrod Skalde, tréner Žiliny: "V úvode zápasu dal súper do hry viac emócií, ´momentum´ posledných dní bolo na jeho strane. Prvá tretina bola z pohľadu oboch mužstiev dobrá, aj my, aj súper predvádzal kvalitné presilovky. Stále máme na čom pracovať, ale som hrdý na náš tím, v tretej tretine sme mali veľkú energiu, bola to naša najlepšia tretina a zápas sme dostali späť do svojich rúk. Hráča ako Jano Sýkora sme do mužstva presne potrebovali, s vysokou postavou, jeho forma bola pre nás otázna, ale som spokojný s jeho výkonom."

Ján Šimko, tréner Žiaru: "Myslím si, že sme boli na Žilinu dobre pripravení, v ničom nás neprekvapila. Samozrejme, kolapsom v tretej tretine sme postavili súpera do výsledkového komfortu. Princípy, na ktorých sme mali založený dnešný zápas, nám trochu odišli a prestali fungovať. Sú to aspekty, ktoré patria k hokeju a potrebujeme sa s nimi do zajtra vyrovnať. Počas oddychového času som chlapcom prízvukoval, aby sme sa vrátili k hre z prvých dvoch tretín a aby sme nevytvárali zbytočnú paniku po tom, čo sa udialo. Bola tam energia a snaha opäť sa ešte vrátiť výsledkovo do zápasu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Žilinčania museli v úvodnom semifinále otáčať, v záverečnej tretine už dominovali