VIDEO: Shane Wright strelil prvý gól v NHL. Presadil sa proti Montrealu

Shane Wright strelil prvý gól v NHL.
Shane Wright strelil prvý gól v NHL. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. dec 2022 o 05:10

Shane Wright sa vrátil z kondičného pobytu v AHL.

SEATTLE. Shane Wright má na konte prvý gól v NHL. Strelil ho symbolicky proti Montrealu, ktorý pred ním na drafte uprednostnil Juraja Slafkovského.

Osemnásťročný útočník sa presadil v 16. minúte. Vyrovnával na 1:1, keď si našiel pozíciu pred bránou a prestrelil brankára Jakea Allena.

VIDEO: Prvý gól Shanea Wrighta v NHL

V prvej dvadsaťminútovke mal ešte dve ďalšie veľké šance. Tie však brankár Canadiens dokázal zmariť. Hral v treťom útoku s Yannim Gourdeom a Oliverom Bjokstrandom.

"Je to skvelé. Aj z oslavy ste určite videli moje nadšenie. Bola to rýchla tretina, mal som v nej dobré šance, tak snáď v tom dokážem pokračovať," povedal po prvom dejstve a pochvaľoval si spoluprácu s novými kolegami z formácie.

Dokopy odohral 11 minút a 12 sekúnd, vyhral 38 percent vhadzovaní, trikrát vystrelil na bránku a zaznamenal blok. Gólovo naňho zo spoluhráčov nadviazal iba McCann, Kraken prehrali 2:4 a Juraj Slafkovský prihral na víťazný gól.

Posledné dva týždne strávil v AHL, kde nabral sebavedomie. V piatich zápasoch strelil štyri góly. V NHL mal pred duelom proti Canadiens na konte jednu asistenciu v ôsmich stretnutiach.

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Shane Wright strelil prvý gól v NHL. Presadil sa proti Montrealu