V NHL sú zaočkovaní prakticky všetci. Je to výsledok snahy, vraví komisár ligy

Mackenzie Blackwood.
Mackenzie Blackwood. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. okt 2021 o 11:34

Nie štyri percentá, ale iba štyria hráči nie sú zaočkovaní, vraví.

BRATISLAVA. Vedenie Národnej hokejovej ligy (NHL) prekypuje optimizmom, že po dvoch rokoch sa konečne podarí odohrať kompletný program 82 zápasov základnej časti.

Komisár Gary Bettman a jeho podriadení majú na to dobrý dôvod, v deň štartu prestížnej zámorskej profiligy zostali spomedzi 736 hráčov všetkých 32 tímov iba štyria, ktorí neprijali vakcínu proti koronavírusu.

Jeden sa chce zaočkovať

Jedným z nich je brankár New Jersey Devils Mackenzie Blackwood, ktorý však uvažuje nad vakcináciou v najbližšom čase. Ďalším je útočník Detroit Red Wings Tyler Bertuzzi, o ktorom nie je známe, že tak chce urobiť.

"Vakcínu zatiaľ nedostali ani fínsky útočník Montrealu Jesse Ylönen a obranca Vancouveru Travis Hamonic. Nepatria však do zmienenej skupiny, lebo sezónu začnú v nižšej súťaži AHL," napísal web prohockeyrumors.com.

"Naša vakcinačná kampaň mala obrovský úspech. Nie štyri percentá, ale iba štyria hráči nie sú zaočkovaní. Okrem toho máme zaočkovaný kompletný personál všetkých tímov, ktorý prichádza do kontaktu s hráčmi.

Je to výsledok spoločnej snahy NHL a NHLPA urobiť veci lepšími od začiatku pandémie v marci 2020," vyhlásil Gary Bettman na webe NHL.

Porušenia nariadení

Bettman vyzdvihol aj morálku hráčov, ktorí neváhali stráviť veľa času v tzv. bublinách, aby umožnili dokončiť sezónu 2019/2020.

"Sám som tam strávil tri týždne, ale boli takí, ktorí boli v bubline aj osem týždňov. Ak si k tomu pridáme prísne zdravotné protokoly z uplynulej sezóny, bolo to veľmi náročné.

Celkovo sme vykonali 330-tisíc testov, predtým 35-tisíc v bublinách a ani jeden nebol pozitívny. Všetci sme sa zomkli a pracovali pre spoločný cieľ. Možno preto je hokej neprekonateľným tímovým športom," poďakoval sa Bettman.

Komisár NHL zároveň zdôraznil, že napriek vysokej zaočkovanosti v komunite hráčov, trénerov a funkcionárov, pandémia sa ešte neskončila a o čosi zmiernené zdravotné protokoly o ochorení COVID-19 treba naďalej dodržiavať.

Už na prahu sezóny 2021/2022 hlási nováčik Seattle Kraken štyroch hráčov, ktorí ešte pred prvým zápasom porušili zdravotné nariadenia - Jareda McCanna, Jamieho Oleksiaka, Joonasa Donskoia a Calleho Järnkroka. Všetci už sú v poriadku.

Jeden z ašpirantov na zisk Stanleyho pohára Colorado Avalanche zasa nahlásil svojho elitného centra Nathana MacKinnona. "Musíme zostať ostražití, najmä keď sme opäť začali pravidelne cestovať. Je to niečo, čo musíme brať naďalej veľmi vážne," dodal Bettman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL sú zaočkovaní prakticky všetci. Je to výsledok snahy, vraví komisár ligy