Toffoliho vymenili z New Jersey. Sťahuje sa do najchladnejšieho mesta v NHL

Tyler Toffoli.
Tyler Toffoli. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. mar 2024 o 17:28

Jeho výmena sa očakávala od posledného zápasu New Jersey.

NEWARK. Keď Tyler Toffoli nenastúpil v poslednom zápase New Jersey Devils, klub nezahmlieval dôvody. O forvarda bol záujem, a tak ho chceli predať.

To sa napokon podarilo v posledný deň prestupového obdobia. Kanaďan smeruje do Winnipegu.

Jets ho angažovali za draftové voľby. Ide o výber v druhom kole draftu 2025 a výber v treťom kole draftu 2024. Devils si zároveň ponechajú polovicu jeho platu.

Hráči v jeho pozícii často menia dres v priebehu uzávierky prestupov. Toffoli je veľmi kvalitný hráč, ktorému sa končí kontrakt. A keďže New Jersey nevychádza sezóna, sám mal záujem zahrať si za tím, ktorý má šancu pobiť sa o čo najlepšie výsledky v play-off.

Bezpochyby ho ženie pocit z víťazstva Stanleyho pohára. Ten pozná z roku 2014, keď ho vyhral s Los Angeles. Pre dvojnásobného majstra sveta bude Winnipeg šiestym pôsobiskom, predtým hrával aj za Vancouver, Montreal a Calgary.

V prebiehajúcom ročníku odohral 61 duelov a zaknihoval 44 (26+18) bodov. S priemerným hracím časom 17 minút a 32 sekúnd bol štvrtým najvyťažovanejším útočníkom "diablov".

Winnipeg momentálne bojuje o čo najlepšiu pozíciu pred play-off. Aktuálne je na druhom mieste v Centrálnej divízii v tesnom závese za Dallasom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toffoliho vymenili z New Jersey. Sťahuje sa do najchladnejšieho mesta v NHL