Za dva roky dal tri góly, teraz strelil dva za zápas. Koch poslal Vítkovice na čelo

Patrik Koch.
Patrik Koch. (Autor: Facebook / HC Vítkovice Ridera)
Šimon Čop|17. okt 2022 o 12:40

Dvorský si výkonmi pýta zvýšenú pozornosť skautov.

BRATISLAVA. Keď Vítkovice zdolali v nedeľu Kladno 2:0, zrejme by nikto nebol hádal, že oba góly strelí Patrik Koch. Slovenský obranca dal dva góly vlani za celú sezónu, tentoraz mu na to stačila jedna tretina.

Najmä vďaka tomu sa dostal do výberu piatich Slovákov, ktorí zaujali v uplynulom týždni v zahraničných súťažiach.

Tomuto vydaniu rubriky dominujú mladíci. Spomenutý je aj Dalibor Dvorský, ktorý začal zbierať body v profesionálnej súťaži vo Švédsku.

V tomto ročníku sa bude snažiť upútať skautov pred budúcoročným draftom, kde mu aj veľké kapacity odhadujú miesto v najlepšej desiatke.

V zámorí sa bodovo uchytil Servác Petrovský, ktorý zbieral viac ako bod na zápas a pomohol svojmu mužstvu k víťazstvám.

Spomenuté je aj relatívne neznáme meno Marcel Štefančík. Mladík pôvodom z Brezna nedávno debutoval medzi profesionálmi a už pridal aj druhý štart.

Konečne sa zadarilo Kristiánovi Pospíšilovi. Svojmu mužstvu pomohol k druhej výhre v sezóne dvomi bodmi. Ukončí jeho SaiPa trápenie v ofenzíve?

Dalibor Dvorský

Dvorský je najväčšou slovenskou nádejou pred draftom do NHL v roku 2023. Väčšina mu predpovedá prvú desiatku, niektorí dokonca umiestnenie v najlepšej pätici talentov.

Útočník hrá dlhodobo vo Švédsku, kde v aktuálnom ročníku strieda ligu do 20 rokov s profesionálnou súťažou. Jeho AIK hráva v druhej najvyššej švédskej lige.

Po prvých dvoch dueloch v sezóne bez bodu sa mu posledný týždeň nadmieru vydaril. Za prvé mužstvo štokholmského klubu odohral dve stretnutia a v oboch bodoval.

V stredu večer strelil jediný gól svojho tímu na ľade Almtuny. AIK napokon prehralo 1:2 po nájazdoch. Šancu v rozhodujúcej disciplíne dostal aj slovenský mladík, ale svoj pokus nepremenil.

VIDEO: Gól Dalibora Dvorského

O dva dni neskôr sa radoval z víťazstva a ďalších bodov. Tentoraz pred vlastnými divákmi AIK porazilo Södertälje 6:3.

Dvorský bol pri dvoch góloch. Najprv asistoval v šiestej minúte pri presnom zásahu Oscara Öhmana, ktorý zvyšoval na 2:0. Potom prihrával v druhom dejstve na gól na 5:1 Zionovi Nybeckovi. Obidve asistencie boli sekundárne.

V juniorke zatiaľ v piatich zápasoch pozbieral 8 bodov (3+5).

Patrik Koch

Rovnako dva zápasy odohral aj Patrik Koch. Obranca Vítkovíc má po deviatich stretnutiach na konte už päť bodov – rovnaký počet, ako pozbieral vlani v 55 dueloch. K vyrovnaniu osobného maxima v českej extralige mu zostáva získať už len jeden.

Špeciálne sa mu darilo v poslednom týždni. Vítkovice hrali proti Karlovým Varom a Kladnu. Koch zaznamenal až tri body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Za dva roky dal tri góly, teraz strelil dva za zápas. Koch poslal Vítkovice na čelo