Košiciam vystrieľal prvý triumf v sezóne. Bartánus získal v extralige už 400 bodov

Marek Bartánus v drese HC Košice.
Marek Bartánus v drese HC Košice. (Autor: TASR)
SITA|2. okt 2021 o 13:30

Košice potiahli k prvému triumfu lídri historickej produktivity.

BRATISLAVA. Po troch zápasoch novej sezóny Tipos extraligy sa košickí hokejisti krčili na dne tabuľky s nulou na bodovom konte a so skóre 6:11.

Domáci zápas s Liptovským Mikulášom mal ukázať, či to bol len slabší úvod alebo pôjde o vážnejšiu krízu. A hoci Liptáci v Košiciach v 16. minúte viedli 2:0, napokon odišli zo Steel arény s prehrou 2:5.

Lídrom štatistiky sa darilo

Hrdinom domácich bol útočník Marek Bartánus, ktorý si k začiatku ôsmej stovky extraligových štartov pribalil darček v podobe dvoch gólov a asistencie.

V historickej produktivite stále aktívnych hráčov si s počtom bodov 401 upevnil tretie miesto za svojím kolegom z útoku Marekom Slovákom.

Aj ten skóroval v piatok proti Liptovskému Mikulášu a svoj bodový zisk z najvyššej slovenskej súťaže navýšil na 527 bodov.

Na čele je ďalší hráč HC Košice Michal Chovan s 543 bodmi a... tiež strelil gól proti Liptákom.

Bartánus: Čísla ma milo prekvapili

"Štatistiky nesledujem a tie čísla ma milo prekvapili. Najmä ma však teší, že sme zodvihli hlavy a konečne sme vyhrali.

Potrebovali sme to ako soľ. Pred nami je ešte veľa práce, ale atmosféra v šatni bude teraz oveľa lepšia,“ skonštatoval Bartánus na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Po štyroch kolách Tipos extraligy má 34-ročný krídelník na konte 5 bodov za štyri góly a jednu asistenciu.

"Produktivita teší, ale ak hráte presilovky, tak sa to očakáva. Teším sa, že sme ubránili oslabenie o dvoch hráčov a pomohli sme si početnými výhodami," pokračoval útočník, ktorý v Košiciach oslávil dva majstrovské tituly.

Konkrétne ciele nemá

Sedemsto odohraných zápasov a štyristo získaných bodov predstavujú skvelé čísla. Ktoré z nich si cení viac?

"Človek má iba jedno zdravie. Prešiel som si ťažkými zraneniami a cením si každý zápas, ktorý môžem odohrať. Som vďačný za takéto číslo a verím, že ešte pridám veľa zápasov.

Konkrétne ciele nemám, ale robím všetko preto, aby ma telo poslúchalo. Verím, že mi to vráti. Z pohľadu gólov ma potešil každý, ktorý pomohol k víťazstvu," dodal Bartánus.

Hovorka: Čakal som viac bodov

Košice sa zásluhou presvedčivého víťazstva posunuli na deviate miesto tabuľky a vďaka o gól lepšiemu skóre dostali pod seba aj Liptovský Mikuláš.

"Určite som čakal viac bodov. Liga sa však iba rozbieha a pokúsime sa dohnať stratené v nasledujúcich zápasoch. Nemôže nám utiecť vlak, pretože potom by sme ho naháňali veľmi ťažko.

Teraz skúsime prekvapiť Zvolen. Našou výhodou môže byť fakt, že nás všetci berú ako outsidera,“ uviedol útočník Liptákov Marek Hovorka na sebe SZĽH.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košiciam vystrieľal prvý triumf v sezóne. Bartánus získal v extralige už 400 bodov