V extralige mal premiéru ako hrom. Najdlhšie dve minúty v živote, vraví

Viktor Mičík z Nových Zámkov.
Viktor Mičík z Nových Zámkov. (Autor: Štefan Mácsady/HC Nové Zámky)
Patrik Fotta|22. nov 2021 o 23:45

Viktor Mičík zažil výnimočný debut v Tipos extralige.

Hokejovú kariéru rozbehol vo veľkom štýle. Iba 19-ročný brankár Nových Zámkov chytal donedávna medzi juniormi, ale na jeho výkonoch v Tipos extralige to vidieť nebolo.

Premiéru ako hrom má za sebou VIKTOR MIČÍK, ktorý v zápase na ľade Trenčína vychytal 46 zo 47 striel súpera a pomohol svojmu tímu k cennému víťazstvu 2:1.

Okrem hokeja myslí aj na vzdelanie. Na SOŠ hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch študuje v maturitnom ročníku. Špeciálne sa zameriava na odbor barista.

Gratulujeme k prvému vychytanému víťazstvu v kariére medzi mužmi. S akými pocitmi ste zaspávali po famóznom výkone v Trenčíne?

Ďakujem veľmi pekne. Pocity boli vynikajúce. Zápas som si užil. Už pred jeho začiatkom som sa naň tešil. Chlapci mi veľmi pomohli. Išlo na mňa síce veľa striel, ale to majú brankári radi. Vždy je lepšie chytať v tempe.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Prečo začal s hokejom až v 11 rokoch?
  • Myslel si aj po vysokých prehrách v 1. lige juniorov, že dostane šancu v extralige?
  • Kto sú jeho brankárske vzory?
  • Prečo ho rodičia odhovárali od hokeja?
  • Chce byť viac baristom alebo sa bude venovať hokeju?
  • Koľko kávy vypije za deň?

Trenčín si vytvoril v závere veľký tlak, keď odvolal brankára. Boli to pre vás najnáročnejšie chvíle v celom zápase?

Záver bol skutočne hektický. Najskôr mali štvorminútovú presilovku a následne odvolali brankára dve minúty pred koncom, keď už hrali vabank. Boli to asi moje najdlhšie dve minúty v živote (smiech). Bolo skvelé, že sa nám ich podarilo aj s chlapcami zvládnuť a dotiahli sme to do víťazného konca.

Proti Trenčanom ste predviedli 46 úspešných zákrokov. Ktorý z nich bol najťažší?

Na začiatku prvej tretiny som urobil jeden šťastný zákrok betónom, ktorý mi dosť pomohol po psychickej stránke. Počas celého zápasu som však cítil, že po každom zákroku som nabudil spoluhráčov a zároveň aj sám seba.

Čo vám po zápase povedal tréner?

Pochválil ma ako aj celý tím za výborný výkon. Všetci sme si to poctivo oddreli. Ja som v prvom rade vďačný za to, že mi dali tréneri dôveru. Zároveň ďakujem aj spoluhráčom za ich pomoc ako aj celému realizačnému tímu.

Sezónu ste začali v Leviciach v 1. lige juniorov. Odchytali ste tam tri divoké zápasy, v ktorých padalo veľa gólov. V dvoch dueloch ste inkasovali až osemkrát. Verili ste aj napriek tomu, že dostanete šancu v extralige?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V extralige mal premiéru ako hrom. Najdlhšie dve minúty v živote, vraví