Stopku Nitre nevystavil iba covid. Šéf klubu: Situácia bola neúnosná

Hokejisti HK Nitra budú do konca mesiaca v karanténe.
Hokejisti HK Nitra budú do konca mesiaca v karanténe. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|21. nov 2021 o 18:36

Počty pozitívnych prezident klubu nešpecifikoval.

NITRA. "V dôsledku veľkého počtu chorých (nielen na covid) sme nútení dnešný zápas a aj najbližšie dva zápasy (Prešov, Poprad) preložiť na iný termín," informoval klub HK Nitra v stručnom vyhlásení na svojom oficiálnom webe.

V nedeľu mali Nitrania odohrať na svojom ľade duel s Banskou Bystricou. Zdravotná situácia v kádri to však neumožňovala.

"Viacerí hráči mali príznaky respiračných ochorení, no test na covid mali negatívny. U niektorých ešte čakáme na výsledky. Počty pozitívnych nechcem bližšie špecifikovať," povedal pre Sportnet prezident nitrianskeho klubu Miroslav Kováčik.

Tímy už nemusia ísť tak ako vlani automaticky do karantény, ak sa objaví jeden či dva pozitívne prípady. Miernejší režim umožnilo zaočkovanie hráčov.

Zápasy sa prekladajú až vtedy, ak je viac ako polovica kádra v karanténe.

Každý deň vyskočil nový prípad

Šéf Nitranov uviedol, že pozitívne prípady neboli odhalené všetky naraz. Spočiatku ešte dokázali hráčov, ktorí museli ostať v karanténe, nahradiť zdravými.

"Vyskakovalo to u nás postupne, keďže testovanie sa robí priebežne. Prakticky každý deň sa objavil nejaký nový prípad. Na základe zaočkovanosti mužstva sme mohli hrať ďalej. V posledných dňoch už však bola situácia neúnosná," vravel Kováčik.

Počty nakazených covidom začali Nitre stúpať počas reprezentačnej prestávky.

Na Nemeckom pohári boli priamo v Krefelde pozitívne testovaní Filip Krivošík a Jozef Baláž.

Zatiaľ, čo Baláž sa do zápasového diania zatiaľ nevrátil, Krivošík už nastúpil do piatkového duelu s Liptovským Mikulášom.

"Už v Nemecku mal dva negatívne testy. Karanténu si vďaka tomu mohol skrátiť," skonštatoval Kováčik.

Zastavili tréningový proces

Pozitívne testovaní musia povinne absolvovať desaťdňovú karanténu. O tom, či to nie je pre hokejistov, ktorí sú zaočkovaní, príliš dlhá doba Kováčik nechcel polemizovať.

"Je to veľmi individuálne. Niekto sa cíti dobre už po zopár dňoch a iný sa z toho dostáva dlhšie. Odborníci a vedci odporučili určité pravidlá, ktoré boli prijaté a tie musíme akceptovať. Som presvedčený, že urobili najlepšie rozhodnutie, aké vedeli," zhodnotil prezident HK Nitra.

Prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.
Prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. (Autor: TASR)

Kováčik je presvedčený o tom, že očkovanie je správna cesta. Aj vďaka nemu sa neobáva, že pozitívne testovaní hráči budú mať ťažší priebeh.

"Hlavný motív očkovania je, aby sa ľudia nedostali do nemocníc a nemali komplikovaný priebeh ochorenia. To, že sa niektorí nakazia, je prirodzené."

Nitrania by sa do ligového kolotoča mali vrátiť zápasom proti Spišskej Novej Vsi (v utorok 30. novembra).

"Verím, že sa dovtedy nič nečakané nestane a po karanténe sa zastaví šírenie chorôb, ktoré nám v tíme šarapatia. Pristúpili sme k úplnému zastaveniu tréningového procesu z preventívneho hľadiska. Zdravie hráčov je pre nás prvoradé," dodal Kováčik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Stopku Nitre nevystavil iba covid. Šéf klubu: Situácia bola neúnosná