Obrovský trejd v NHL. Tatar dostane hviezdneho spoluhráča, dres mení až deväť hráčov

Timo Meier v drese San Jose Sharks.
Timo Meier v drese San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|27. feb 2023 o 07:12

Timo Meier podľa očakávaní nebude pokračovať v klube San Jose Sharks.

SAN JOSE, NEWARK. O služby Tima Meiera bojovali v posledných 24 hodinách New Jersey Devils a Vegas Golden Knights. Vedenie San Jose sa napokon dohodlo s "diablami".

Svoju švajčiarsku hviezdu pustilo vo veľkom trejde. Ten zahŕňa až deväť hráčov a tri draftové voľby.

Meier opúšťa kalifornskú organizáciu spolu s obrancami Scottom Harringtonom a Santerim Hatakkom, útočníkom Timurom Ibragimovom, brankárom Zachom Emondom a voľbou v piatom kole draftu 2024.

San Jose zas získava obrancov Šakira Muchamadullina a Nikitu Ochoťuka, útočníkov Fabiana Zetterlunda a Andreasa Johnssona, podmienečné voľby v prvých kolách draftov 2023 a 2024 a výber v siedmom kole draftu 2024.

Ak New Jersey nepostúpi do play off a následne mu bude v lotérii pred draftom pridelená prvá alebo druhá voľba v drafte, podmienečný výber v prvom kole draftu 2023 sa presunie o rok neskôr.

Ak Devils dosiahnu v tejto alebo nasledujúcej sezóne konferenčné finále a Meier odohrá aspoň polovicu zápasov v play off, "žraloci" získajú voľbu v prvom kole draftu 2024. Ak sa to nepodarí, budú voliť v druhom kole. Keby však výber v roku 2024 bol v najlepšej desiatke, "diabli" budú mať právo presunúť ho až na rok 2025.

Špekulácie o výmene Tomáša Tatara či Šimona Nemca sa tak nepotvrdili. Devils dokázali získať Meiera aj bez nutnosti zbaviť sa niektorého z najlepších obranných prospektov Nemca či Lukea Hughesa.

Švajčiar odohral v prebiehajúcej sezóne 57 duelov so ziskom 52 (31+21) bodov. Je najproduktívnejším útočníkom Sharks a klubovým najlepším strelcom. Očakáva sa, že v New Jersey predĺži kontrakt.

V rámci NHL mení dres vôbec po prvýkrát. Súčasťou San Jose bol od draftu 2015, keď si ho "žraloci" na drafte zvolili z deviatej priečky.

Devils uprosili Sharks, aby si vzali aj preplateného Andreasa Johnssona. Ten v aktuálnej sezóne hráva skoro výhradne na farme, hoci poberá ročný plat 3,4 mil. dolárov. Museli sa zároveň vzdať šikovného Fabiana Zetterlunda. V NHL už má za sebou niekoľko štartov aj Ochoťuk.

Do New Jersey spolu s Meierom prichádza hĺbkový obranca Scott Harrington, bek Santeri Hatakka, ktorý v NHL zatiaľ neprerazil, takmer bezcenný forvard z ECHL Timur Ibragimov a jeho spoluhráč, brankár Zach Emond.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obrovský trejd v NHL. Tatar dostane hviezdneho spoluhráča, dres mení až deväť hráčov