SZĽH reaguje na kritiku od Slafkovského: Neuvážené vyjadrenia mladého hráča

Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Oh my Hockey|9. okt 2024 o 15:30

Slafkovský pre zámorské médiá hovoril o problémoch v slovenskom hokeji, spomenul aj protekciu.

BRATISLAVA. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vydal stanovisko k vyjadreniam Juraja Slafkovského pre magazín The Athletic.

Udialo sa tak deň potom, čo v ňom vyšiel článok novinára Arpona Basua. Ten so slovenským mladíkom preberal aj tému fungovania hokeja na Slovensku.

Najlepší slovenský hokejista uplynulej sezóny sa vyjadril, že tu funguje rodinkárstvo a protekcia.

"Na Slovensku je všetko o známostiach. Vidím to, ale každý sa o tom bojí rozprávať," uviedol s tým, že jeho "protekciou" bolo to, že vedel hrať hokej.

Bronz so šťastím

Podľa Slafkovského ani posledné úspechy, medzi ktoré patrí bronz z Pekingu 2022, neznamenajú, že sa tunajší hokej uberá správnym smerom.

"Ak chceme byť opäť úspešní, musia sa nejaké veci zmeniť. Mám pocit, že sa ľudia uspokojili, keď sme získali bronzovú olympijskú medailu. Mali sme však šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Buďme úprimní, ak by všetci mali najkvalitnejšie tímy, nedosiahli by sme to," uviedol.

"Myslíme si, že robíme veci správne, no nie je to tak. Len to predstierame. A pretláčame tieto klamlivé úspechy dovtedy, kým tomu ľudia neuveria. Samozrejme, olympijská medaila bola tá najkrajšia vec, čo sa mi doteraz stala. Ale hovorme o tom pravdivo."

Doplnil, že fungovanie organizácie odrádza aj legendy, ktoré by sa mohli ujať jej vedenia.

"Myslíte si, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to preto, že niektorí ľudia tam sú kvôli tomu, aby profitovali oni a nie slovenský hokej,“ vraví Slafkovský.

Žiadajú zodpovednosť

Zväz sa rozhodol na jeho výroky zareagovať. Hovorí o tom, že reprezentácia zohrala dôležitú rolu v jeho kariérnom rozvoji.

Stanovisko SZĽH prinášame bez úprav:

"Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať.

Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»SZĽH reaguje na kritiku od Slafkovského: Neuvážené vyjadrenia mladého hráča