Súper Slovákov ohlásil tri hviezdy pre ZOH 2022. Švédsko ráta s lídrami z NHL

Gabriel Landeskog.
Gabriel Landeskog. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|5. okt 2021 o 11:45

Finálna nominácia sa zverejní v januári.

ŠTOKHOLM. Po Kanade zverejnila trojicu hokejistov s istým miestom v kádri na ZOH 2022 (4.- 20. 2. 2022) aj reprezentácia Švédska.

Podľa denníka Aftonbladet môžu s účasťou v Pekingu počítať obranca Tampy Bay Victor Hedman a útočníci Mika Zibanejad z New Yorku Rangers a Gabriel Landeskog z Colorada.

Švédi budú 11. februára o 9.40 SEČ druhým súperom Slovákov v C-skupine ZOH, v nej sa stretnú aj s Fínmi a Lotyšmi.

Účastníci olympijského turnaja oznamujú prvých troch nominovaných hráčov na základe požiadavky zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA.

Tréner švédskej reprezentácie Johan Garpenlöv vsadil na osvedčené mená. Tridsaťročný Hedman už reprezentoval svoju krajinu na Svetovom pohári 2016, kde pomohol k zisku bronzu, okrem toho má v zbierke zlato z MS 2017.

O dva roky mladší Landeskog okrem účasti na SP 2016 bol aj pri striebornom úspechu Švédska na ZOH 2014 v Soči, kde plnil úlohu asistenta kapitána.

Zo svetových šampionátoch má dve zlaté medaily. Dvadsaťosemročný Zibanejad pomohol svojej krajine k zisku titulu na MS 2018.

"Hedman je jeden z najlepších obrancov na svete. V uplynulých dvoch ročníkoch získal s Tampou Bay Stanleyho pohár, čím opakovane dokázal, že je právom považovaný za lídra.

Landeskog je kapitán Colorada, jedného z najlepších tímov v NHL. Dokáže viesť mužstvo na ľade i mimo neho.

Zibanejad v uplynulých rokoch výkonnostne explodoval a v súčasnosti je jeden z najlepších útočníkov NHL. Je komplexný hráč, použiteľný v akejkoľvek hernej situácii," povedal na adresu nominovanej trojice kouč Garpenlöv.

O desať dní pošlú Švédi na svoj olympijský výbor tzv. dlhý zoznam hráčov pre ZOH 2022 a jeho finálna podoba bude známa koncom januára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Súper Slovákov ohlásil tri hviezdy pre ZOH 2022. Švédsko ráta s lídrami z NHL