Poznáme semifinálové dvojice MS U20. Na koho narazia Česi alebo Fíni?

Český útočník Jakub Štancl sa teší po strelení víťazného gólu na 2:3 v zápase Kanada - Česko
Český útočník Jakub Štancl sa teší po strelení víťazného gólu na 2:3 v zápase Kanada - Česko (Autor: TASR/TT News Agency via AP)
Sportnet|2. jan 2024 o 22:41

Pozrite si program semifinále juniorského šampionátu.

GÖTEBORG. MS hráčov do 20 rokov 2024 už pokračuje bez účasti slovenských hokejistov.

Zverenci Ivana Feneša neuspeli vo štvrťfinálovom súboji, keď podľahli Fínsku 3:4 po predĺžení.

Slováci prišli na turnaj s medailovými ambíciami. V A-skupine skončili s bilanciou tri výhry a jedna prehra na druhom mieste. Napokon obsadili konečné šieste miesto.

Semifinálové zápasy započnú vo štvrtok 4. januára.

Program semifinále MS do 20 rokov 2024

15:00 Švédsko - Česko
19:30 USA - Fínsko

*zápasy sa hrajú vo štvrtok 4. januára

V prvom dueli najlepších štyroch mužstiev šampiónatu sa stretnú domáci Švédi s Čechmi. "Tre konor" sa postup poriadne nadreli, vo štvrťfinále zdolali Švajčiarov až po predĺžení.

Česi v repríze minuloročného finále vyradili obhajcu titulu z Kanady po triumfe 3:2. Víťazný gól strelili 11 sekúnd pred koncom záverečnej tretiny.

O druhom finalistovi rozhodne zápas USA proti Fínsku. Američania kráčajú turnajom bez jedinej prehry, vo štvrťfinále strelili Lotyšom sedem gólov.

Fíni sa prebojovali medzi najlepšiu štvorku víťazstvom nad slovenskou reprezentáciou. Vyrovnaný duel dospel predĺženia, v ktorom severania rozhodli už v prvej minúte a triumfovali výsledkom 4:3.

O dvojiciach pre semifinále rozhodlo nasadenie tímov po základných skupinách. Najvyššie nasadený postupujúci tím zo štvrťfinále sa stretne so štvrtým nasadeným. Finále MS je na programe v piatok 5. januára o 19.30.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Poznáme semifinálové dvojice MS U20. Na koho narazia Česi alebo Fíni?