Už aj v českej extralige. Sparte pre koronavírus odložili dva zápasy

Hráči HC Sparta Praha, ilustračná fotografia.
Hráči HC Sparta Praha, ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. jan 2022 o 11:45 (aktualizované 18. jan 2022 o 15:23)

PCR testy odhalili pozitívne výsledky.

PRAHA. Až tri tímy v českej hokejovej extralige v utorok ohlásili hráčov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 a čaká ich karanténa. Vedenie súťaže preto muselo pristúpiť k odkladom ďalších duelov.

V utorok nakazených hráčov priznali Sparta Praha, Litvínov aj Pardubice, už skôr ich mali aj Zlín a České Budějovice. Správu o tom priniesol web iDnes.cz.

"Hygienická stanica hlavného mesta Praha nariadila Sparte izoláciu. Už v zápasoch proti Hradcu Králové a Libercu nastúpili Pražania pre virózu v oklieštenej zostave, aj preto klub absolvoval v pondelok opakované testovanie."

A výsledky PCR testov priniesli pozitivitu. Sparta mala v utorok hrať proti Karlovým Varom, nenastúpi však ani v utorok a ani v piatok proti Zlínu.

"Je to pre nás komplikácia, s ktorou sa ale musíme vyrovnať. Sme v neustálom kontakte s hygienickou stanicou, s ktorou riešime ďalší postup.

Za tohtotýždňové zápasy budeme hľadať náhradné termíny," informoval športový riaditeľ pražského klubu a bývalý hokejista Petr Ton.

Pôvodne sa malo v najvyššej súťaži v Česku uskutočniť v utorok až päť súbojov, v programe však zostal už len jediný - Brno hostí Liberec.

Litvínov nenastúpi v stredu proti Hradcu Králové, v piatok proti Olomoucu ani v nedeľu proti Karlovým Varom. Pardubice museli odložiť na utorok naplánovaný súboj proti Olomoucu a štvrtkové stretnutie proti Třincu.

Podľa idnes.cz sa síce nákaza COVID-19 vyhýba hráčom Karlových Varov, no koronavírus u súperov ich pripravil už o piaty z ostatných šiestich duelov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Už aj v českej extralige. Sparte pre koronavírus odložili dva zápasy