Čajkovský na MS nepôjde. Pre Rusov nechce riskovať zranenie

Michal Čajkovský po príchode do Bratislavy zo ZOH 2022.
Michal Čajkovský po príchode do Bratislavy zo ZOH 2022. (Autor: TASR)
TASR|20. apr 2022 o 14:13

Okrem obrancu Novosibirska opustili zraz reprezentácie aj Christián Jaroš a Denis Godla.

BRATISLAVA. Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie muselo pristúpiť k ďalším zmenám v nominácii na prvé prípravné zápasy pred majstrovstvami sveta vo Fínsku.

Trojica skončila ešte pred prvým stretnutím

Už po prvých dvoch utorkových tréningoch sa s tímom rozlúčila trojica Christián Jaroš, Michal Čajkovský a Denis Godla, tréneri na ich miesto povolali Dominika Riečického, Adama Jánošíka a Ladislava Romančíka.

Ešte pred začiatkom kempu nahradil chorého Pavla Regendu 17-ročný útočník Samuel Honzek. Kým Regenda sa po doliečení k reprezentácií vráti, pre trojicu Jaroš, Čajkovský, Godla sa tento rok príprava na svetový šampionát definitívne skončila.

"Jaroš má zranený členok. Má na ňom výrastok, nemôže si obuť ani korčuľu a na piatok ma už dohodnutú operáciu v Košiciach.

Čajkovský komunikoval so svojim klubom Novosibirskom a agentom. Bolo mu povedané, že v prípade zranenia mu nebude obnovený kontrakt, preto sa rozhodol, že zostane doma, aby neriskoval zranenie.

Godla to skúsil na jednom tréningu, má však dlhodobé zranenie, natiahnutý sedací sval, ktorý pokračuje až do triesla. Nebude s nami pokračovať," uviedol asistent generálneho manažéra Oto Haščák pre hockeyslovakia.sk.

Pribudol Jánošík a dvojica z Košíc

Novými hráčmi v kádri sú obrancovia Jánošík, ktorý sa k tímu pripojil pred stredajším ranným tréningom, a Romančík. Bek HC Košice sa ku kádru pridá vo štvrtok.

"Bez ľadu som bol niečo vyše týždňa, takže na prvom tréningu to nebolo ideálne. Príprava je ale dlhá a ja verím, že sa to bude zlepšovať. Som pripravený bojovať.

Poznám tu veľa chalanov, sú tu aj noví chlapci, takže uvidíme, čo príprava prinesie. Teším sa na zápas v Spišskej Novej Vsi. Bude tam celá moja rodina, kamaráti. Vyrastal som tam, takže to bude pre mňa srdcovka," povedal Jánošík.

Godlu nahradí brankár HC Košice Riečický, ktorý sa k tímu pripojí, rovnako ako Romančík, vo štvrtok. Súčasťou reprezentácie je od stredy večera aj reprezentant do 18 rokov Rastislav Eliáš, ktorý s tímom absolvuje tréningové jednotky.

"Je to náročné, pretože človek skladá káder dlhú dobu a keď sa to na prvom tréningu začne rozpadávať, tak je to frustrujúce. Samozrejme, aj s týmto treba počítať, ale musím povedať, že tí dvaja obrancovia mali byť do základu a hrať top štyri na majstrovstvách sveta.

Bude ich ťažké nahradiť, ale musíme sa s tým vyrovnať. Dúfame, že to boli posledné zmeny v rámci tejto prípravy," dodal pre hockeyslovakia.sk Haščák.

V rámci prvého bloku prípravy čakajú Slovákov dva prípravné zápasy proti Čechom. Uskutočnia sa vo štvrtok 21. apríla v Spišskej Novej Vsi (17.30) a v sobotu 23. apríla v Trenčíne (15.00).

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy proti Česku (21. a 23. apríla):

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (HC Kometa Brno), Dominik Riečický (HC Košice)

obrancovia: Martin Bučko (Bíli Tygři Liberec), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec), Peter Čerešňák (HC Plzeň), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav), Ladislav Romančík (HC Košice)

útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec), Andrej Kollár (HC Kometa Brno), Michal Krištof (HC Kometa Brno), Róbert Lantoši (Linköping), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Tomáš Mikúš (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Matúš Sukeľ (HC Verva Litvínov), Alex Tamáši (HC´05 Banská Bystrica), Marek Valach (HK Dukla Trenčín), Samuel Honzek (Dukla Trenčín)

Program slovenskej hokejovej reprezentácie v rámci prípravy na MS 2022:

21. apríl (17.30): Slovensko - Česko (Spišská Nová Ves)

23. apríl (15.00): Slovensko - Česko (Trenčín)

29. apríl (19.00): Nemecko - Slovensko (Drážďany)

30. apríl (17.00): Nemecko - Slovensko (Drážďany)

5. máj (neurčené): Slovensko - Nórsko

7. máj (neurčené): Slovensko - Francúzsko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Čajkovský na MS nepôjde. Pre Rusov nechce riskovať zranenie