Ramsay čaká tvrdý súboj o miesta. Musíme rásť ako tím, hovorí

Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay.
Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay. (Autor: TASR)
TASR|19. apr 2022 o 16:15

Slovákov čaká pred MS aj konfrontácia s Čechmi.

TRENČÍN. Craig Ramsay nemal veľmi rád prípravné zápasy, keď ešte aktívne hrával. Teraz však z pozície trénera vníma tieto previerky inak.

Pred tohtotýždňovým dvojzápasom slovenských hokejistov s Českom verí, že jeho zverenci si nájdu miesto v tíme a že sa ukážu v dobrom svetle aj hráči, ktorí neboli na uplynulých vrcholných akciách.

Ramsay a jeho tím odštartoval prvú časť prípravy pred MS vo Fínsku na zimnom štadióne v Trenčíne. Z uplynulého turnaja, ktorým boli zimné olympijské hry v Pekingu, má v kádri len šesť hokejistov.

"Musíme odohrať zápasy, ktoré som nemal veľmi rád ako hráč. Teraz je to iné. Musíme zapojiť ďalších chlapcov a dúfať, že nájdeme vhodné zloženie útokov

Musíme nájsť nejaké kombinácie, ktoré by im mohli pomôcť ukázať sa v tom najlepšom svetle," uviedol Ramsay na utorkovom zraze.

Na úvod prípravy nebude mať tréner k dispozícii ani najväčšie opory, ktoré ťahali slovenskú ofenzívu na MS v Rige a na olympiáde. Otázny štart na šampionáte je u Cehlárika, Hrivíka, Kelemena a ďalších.

Na sever Európy s určitosťou nepocestujú Libor Hudáček či brankár Branislav Konrád. Ďalší útočník Juraj Slafkovský má ešte klubové povinnosti vo Fínsku.

"Ak mám byť úprimný, naozaj nezáleží na tom, s akými hráčmi teraz hráme, skutočne dôležité je, aby sme ako tím naďalej rástli a aby každý, kto hrá za nás, vedel, čo od neho čakáme. Každý bude tvrdo bojovať o miesto," povedal Ramsay.

Svoj prvý zápas na striedačke Slovenska odkoučoval 71-ročný tréner práve v zápase proti Čechom, teraz ho čaká repríza.

"Hráči budú musieť hrať tak, ako my chceme hrať na domácom ľade. Očakávame, že budeme hrať rýchlo, všetci musia ísť naplno," uviedol.

Tréner Craig Ramsay počas tréningu hokejistov Slovenska.
Tréner Craig Ramsay počas tréningu hokejistov Slovenska. (Autor: TASR)

Na zápasy sa tešia aj hráči. Útočník švédskeho Linköpingu Róbert Lantoši po trojtýždňovej pauze od hokeja zvlášť.

"Tešíme sa na tieto zápasy. Každý sa bude chcieť ukázať. Verím, že dokážeme zvíťaziť. Bude treba nahodiť vysoké tempo, aby sme sa do toho dostali.

Ale keď to budeme robiť, nebudeme mať žiadny problém. Ja som síce dlhšie nehral, ale v hokeji to je ako jazdenie na bicykli. Človek to nezabudne za tri týždne," povedal na zraze niekdajší nitriansky útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Ramsay čaká tvrdý súboj o miesta. Musíme rásť ako tím, hovorí