Po prehre so Slovákmi mali párty, škandál z Nagana sa nezopakoval

Hokejisti USA na ZOH 2022.
Hokejisti USA na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. feb 2022 o 13:30

Situáciou sa zaoberá Olympijský a paralympijský výbor USA.

PEKING. Hokejisti USA sa po prehre so Slovenskom vo štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu zúčastnili na bujarej párty. Obyvatelia olympijskej dediny sa sťažovali na hluk, ktorý trval do neskorých nočných hodín.

Olympijský a paralympijský výbor USA (USOPC) to potvrdil v sobotu s tým, že o incidente už diskutoval s vedením amerického hokejového zväzu.

"U športovcov tímu USA dohliadame na vysoké štandardy správania sa. Po diskusii s vedením USA Hockey môžeme tieto informácie potvrdiť," uviedol v sobotu vo svojom stanovisku USOPC.

Hokejových reprezentantov USA však nebude za incident nijako trestať. "Športovci zostanú v olympijskej dedine do ich plánovaných odchodov," cituje TASR z vyhlásenia USOPC pre agentúru AP.

Hráči amerického tímu, ktorého súčasťou bolo pätnásť hokejistov z univerzitných líg, nespôsobili podľa AP žiadne škody na majetku.

Nezopakoval sa tak škandál zo ZOH 1998 v Nagane. Americké hviezdy NHL vtedy po vyradení vo štvrťfinále (s Českom 1:4) spôsobili škodu vo výške 3000 dolárov.

Vtedy na hrách v Japonsku zdemolovali izby hotela, z ktorého okien vyhadzovali rôzne predmety vrátane stoličiek či hasiaceho prístroja.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Po prehre so Slovákmi mali párty, škandál z Nagana sa nezopakoval