Dvadsiatka nenadviazala na triumf, zostrelil ju štvorgólový Švajčiar

Slovenskí hokejisti do 20 rokov - ilustračná fotografia.
Slovenskí hokejisti do 20 rokov - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Sportnet|13. nov 2021 o 16:17 (aktualizované 13. nov 2021 o 17:15)

Slovenskí hokejisti sa presadili až v záverečnej tretine.

Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov 2021 - Lillehammer (Nórsko)

Slovensko U20 - Švajčiarsko U20 3:5 (0:1, 0:1, 3:3)

Góly: 47. Petrovický (A. Sýkora), 51. A. Sýkora, 60. Krajč (Stripai) - 19. Knak (Graf), 28. Fahrni (Allenspach, Knak), 54. Knak (Graf, Fahrni), 59. Knak, 60. Knak

Rozhodovali: Lars, Morten - Killi, Delegat. Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:1, strely na bránku: 24:30

Diváci: 47

Zostava Slovenska: Opatovský - Bakala, Petrovický, Stripai, Štrbák, Fatul, Groch, Socha, Žabka - Jedlička, Krajč, Kolenič - Kupčo, Dvorský, Honzek - A. Sýkora, Štetka, Nemec - Danielčák, Ragan

LILLEHAMMER. Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali v zápase Turnaja 4 krajín v nórskom Lillehameri proti Švajčiarsku 3:5.

O triumfe Švajčiarov rozhodol najmä štvorgólový Simon Knak. Ten dosiahol tri zásahy v posledných ôsmich minútach zápasu.

Slováci sa gólovo presadili až v záverečnej časti za stavu 0:2. Zásluhou Rayena Petrovického a Adama Sýkoru dokázali vyrovnať.

Následne však darovali súperovi presilovku, ktorú Knak využil. V závere si slovenskí juniori dvakrát zahrali v šestici bez brankára. Hoci sa im vo výhode podarilo streliť tretí gól zásluhou Krajča, do opustenej bránky ďalšie dva inkasovali a prehrali 3:5.

Mladí Slováci tak nenadviazali na triumf z úvodného duelu proti Nemecku, ktorý vyhrali 5:4 po predĺžení, aj keď viedli už 4:0.

V úvodnom dueli však nastúpili v oklieštenej zostave.

Tréneri mali k dispozícii iba 16 korčuliarov, keďže pätica hráčov dorazila do Nórska pre transferové problémy súvisiace s cestovnými obmedzeniami až tesne pred piatkovým duelom.

Proti Švajčiarom už boli v plnej sile.

Turnaj v Nórsku je pre dvadsiatku posledná skúška pred štartom záverečnej prípravy na koncoročný juniorský šampionát v Kanade. Slováci nastúpia ešte proti domácemu Nórsku.

V súčasnom kádri chýbajú hokejisti zo zámoria i kvarteto lídrov z európskych súťaží.

Hlas po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner Slovenska U20: "V prvých dvoch tretinách nepredvádzalo ani jedno mužstvo oku lahodiaci hokej. Súboj sa začal hrať až od tretej tretiny. Náš výkon v nej bol presne taký, aký sme si predstavovali, aký musíme podávať na medzinárodnej úrovni. Naša hra mala všetko, čo mala mať. Bohužiaľ, víťazstvo nás stáli tri góly, ktoré sme inkasovali pri našej početnej výhode.

Raz v presilovke a dvakrát pri hre bez brankára. Pre chlapcov je takýto turnaj obrovskou skúsenosťou. Vidíme ich hrať v náročných situáciách aj to, že sú ochotní na ľade nechať všetko. Turnaj ideme dohrať najlepšie ako vieme. S Nórmi chceme hrať aktívny hokej šesťdesiat minút a zápas, samozrejme, vyhrať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvadsiatka nenadviazala na triumf, zostrelil ju štvorgólový Švajčiar