Pôjdu Slafkovský či Nemec na MS? Jednu tajničku už Feneš rozlúskol

Šimon Nemec (vľavo) a Juraj Slafkovský.
Šimon Nemec (vľavo) a Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|21. júl 2022 o 22:00

Jednotka tímu je už podľa Feneša jasná.

Šanca na účasť tria Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár na augustových MS do 20 rokov je stále v štádiu riešenia. Tréner IVAN FENEŠ verí, že sa podarí tím posilniť o niektoré hviezdne meno.

V prípade ich neúčasti sa bude pozornosť upierať na draftovaných útočníkov Adama Sýkoru či Serváca Petrovského. Rolu lídra by mal na seba prevziať Dalibor Dvorský.

Ten by mal byť v budúcom roku najvyššie draftovaným Slovákom. V bráne bude jednotkou Šimon Latkóczy. Nad účasťou viacerých opôr však stále visí otáznik.

V príprave na šampionát ste odohrali zápas proti slovenskej reprezentácii do 18 rokov, ktorú v Kanade čaká Hlinka Gretzky Cup. Čo vám stretnutie, v ktorom ste zvíťazili 6:2, ukázalo?

Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Viacerí chlapci hrali po dlhšej prestávke. Videli sme tam veľmi veľa dobrých vecí, na ktorých môžeme stavať do ďalších zápasov. Zároveň aj na základe týchto zápasov vieme stavať nomináciu na šampionát.

Do stretnutia nezasiahli najväčšie hviezdy, ktoré máte v Poprade k dispozícii. Aký bol dôvod?

Prioritne sme chceli vidieť chlapcov, ktorí majú menej skúseností z medzinárodných zápasov. Ešte nás do konca prípravy čaká pár modelovaných zápasov a chlapci budú mať príležitosť sa v nich ukázať.

K tímu sa pripojili Adam Sýkora a Servác Petrovský. Obaja boli draftovaní do NHL. Počítate s nimi ako s lídrami mužstva na šampionáte?

Ich štarty sú na dobrej ceste. Stále to ešte nie je doriešené na sto percent. Keďže sa však pripojili k tímu je to pre nás dobrá správa.

Nakoľko reálna je účasť trojice Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pôjdu Slafkovský či Nemec na MS? Jednu tajničku už Feneš rozlúskol