Michalovce začali sezónu extraligy suverénne, vicemajster z Nitry je bez bodu

Radovan Puliš strieľa gól v zápase HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice.
Radovan Puliš strieľa gól v zápase HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice. (Autor: TASR – Roman Hanc)
Sportnet, SITA|19. sep 2022 o 10:30

To sa ani nedá hodnotiť, povzdychol si kapitán Trenčína.

KOŠICE. Hokejisti Dukly Ingema Michalovce sú po dvoch kolách extraligovej sezóny 2022/2023 na čele neúplnej tabuľky a ako jediní zatiaľ nazbierali plný počet šiestich bodov.

Po piatkovom domácom triumfe nad HC Košice (3:2) zvíťazili v nedeľu rovnakým pomerom aj na ľade HC '05 Banská Bystrica.

Trápi sa úradujúci vicemajster HK Nitra, ktorý v nedeľu podľahol HK Poprad 1:5 a je zatiaľ najslabší tím súťaže. V prvých dvoch dueloch ročníka nebodoval ani HK Dukla Trenčín.

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Banská Bystrica - Michalovce

V Banskej Bystrici skórovali dvaja dvojgóloví strelci z úvodného kola, domáci Alex Tamáši aj hosťujúci Radovan Puliš.

"Prehra zamrzí. Odohrali sme kvalitnú prvú tretinu, myslím si, že doteraz najkvalitnejšiu. Neviem, čo sa potom udialo v druhej tretine. Ako keby sme vypli a mysleli si, že to príde samé," povedal na klubovom webe Tamáši.

"Myslím si, že súper mal miestami viac šťastia, že sa mu tam odrazili nejaké puky a nám nie. Ale na to sa nemôžeme vyhovárať, mali sme veľa dobrých šancí, ktoré by sme mali premieňať. Musíme sa z toho poučiť a vstúpiť si do svedomia," povedal aktuálne najproduktívnejší hráč ligy s 5 bodmi (2+3).

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Poprad - Nitra

Popradčania zareagovali na piatkovú prehru s úradujúcim majstrom HC Slovan Bratislava (2:4) a aj vďaka gólu a asistencii Tomáša Záborského zdolali neúspešného finalistu z minulého ročníka.

Nitrania prehrali aj v druhom zápase sezóny pomerom 1:5 a s hrozivým skóre 2:10 sú na poslednej 12. pozícii v tabuľke.

"Nezačali sme síce zle, ale hneď sme spravili tri vylúčenia, ktoré nás stáli veľa síl. Dostali sme aj gól. V druhej tretine sme začali hrať lepšie, vytvorili sme si šance, ale nedokázali sme ich premeniť," hodnotil tréner "corgoňov" Normunds Sejejs.

"Robíme zbytočné chyby a máme zlú disciplínu. Teraz si to všetko rozanalyzujeme a musíme na tom popracovať," uviedol Sejejs podľa webu HK Poprad.

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Spišská Nová Ves - Trenčín

Podobne zlý vstup do 30. ročníka slovenskej extraligy majú Trenčania, po piatkovej prehre 1:4 vo Zvolene podľahli v nedeľu Spišskej Novej Vsi 2:6. Len o skóre sú pred Nitranmi na 11. mieste v tabuľke.

"Disciplína nás zráža nadol. Hovoríme si to už od leta a potrebujeme to zlepšiť," skonštatoval asistent trénera Dukly Peter Frühauf na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

"To sa ani nedá hodnotiť. Nemôžeme hrať vonku s ôsmimi vylúčenými hráčmi na zápas. Čaká nás pol sezóny na klziskách súperov a musíme hrať oveľa zodpovednejšie. Musíme sa upokojiť a začať robiť malé veci správne," doplnil kapitán Tomáš Starosta.

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Nové Zámky - Prešov

Vo zvyšných zápasoch 2. kola Tipos extraligy 2022/2023 Liptovský Mikuláš podľahol doma Zvolenu 3:4 po predĺžení a Prešov zvíťazil v Nových Zámkoch 3:2 po predĺžení. Súboj medzi Slovanom Bratislava a Košicami odložili na 29. novembra.

Michalovce majú na čele súťaže náskok jedného bodu pred druhým Zvolenom a tretím Prešovom.

Tretie kolo sa odohrá 23. septembra, na programe sú zápasy Liptovský Mikuláš - Trenčín, Banská Bystrica - Slovan, Michalovce - Spišská Nová Ves, Nitra - Košice, Prešov - Poprad a Zvolen - Nové Zámky.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce začali sezónu extraligy suverénne, vicemajster z Nitry je bez bodu