Nováčik z Bystrice i duo zo Švédska. Slovensko predstavilo nomináciu na Vianočný Kaufland Cup

Peter Cehlárik, Róbert Lantoši a Marko Daňo na Kaufland Cupe 2022.
Peter Cehlárik, Róbert Lantoši a Marko Daňo na Kaufland Cupe 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey, TASR|30. nov 2023 o 11:33

Slovenskí hokejisti budú na domácom turnaji obhajovať vlaňajší triumf.

BRATISLAVA. Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie na čele s hlavným trénerom Craigom Ramsaym a generálnym manažérom Miroslavom Šatanom nominovalo na tohtoročný decembrový Vianočný Kaufland Cup 22 hráčov.

Oporami zostavy budú Peter Cehlárik a Marek Hrivík prichádzajúci zo Švédska.

Zvyšok zostavy tvoria hráči zo slovenskej a českej najvyššej súťaže, medzi nimi lídri Oliver Okuliar, Róbert Lantoši či Martin Marinčin.

V nominácii sa objavil aj nováčik, obranca Patrik Bačík. Upútal výkonmi v Banskej Bystrici, v 22 dueloch zaznamenal 13 (1+12) bodov.

"Nie je jasne definovaný cieľ, že pre každú akciu chceme mať v tíme nejakú novú tvár. Snažíme sa však stále hľadať nové mená.

Bačik nie je hráč, ktorý je úplne nováčik. Výkony v extralige ho dostali do pozornosti reprezentačných trénerov.

Naše možnosti sú niekedy limitované. Bačika si však chceme pozrieť a veríme, že dôveru trénerov nesklame," ozrejmil Šatan pre hockeyslovakia.sk.

Slovenskí hokejisti budú na domácom turnaji obhajovať prvenstvo z roku 2022. Vtedy vyhrali nad Nórskom 6:0 a nad Lotyšskom 6:1.

„Spravidla vždy sa snažíme zložiť pre domáci turnaj čo najkvalitnejšie mužstvo. Pozvali sme hráčov zo slovenskej a českej extraligy, ale aj zo severu Európy.

Verím, že zopakujeme triumf z minulého roka. Keď hráme doma, chceme víťaziť. Touto cestou by som chcel pozvať fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí uspieť,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Miroslav Šatan.

Slovenská reprezentácia sa v Bratislave zíde v pondelok 11. decembra.

Na prvý zápas Vianočného Kaufland Cupu nastúpi v stredu 13. decembra o 18.00 h proti Nórsku.

O deň neskôr sa na ZŠ Ondreja Nepelu v rovnakom čase predstavia Nóri s Lotyšmi a v piatok 15. decembra o 18.00 h vyvrcholí turnaj súbojom Slovensko – Lotyšsko.

Vstupenky na všetky zápasy sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Nominácia Slovenska na Vianočný Kaufland Cup 2023

Brankári: Matej Tomek (Litvínov), Stanislav Škorvánek (Michalovce)

Obrancovia: Patrik Bačík (Banská Bystrica), Michal Beňo, Andrej Golian (obaja Slovan Bratislava), Martin Bodák (Michalovce), František Gajdoš (Nitra), Michal Ivan (Liberec), Martin Marinčin (Třinec), Dávid Mudrák (Zvolen)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand/Švédsko), Lukáš Cingel (Kometa Brno), Viliam Čacho (Třinec), Adrián Holešinský (Plzeň), Andrej Kudrna (Litvínov), Patrik Lamper (Košice), Róbert Lantoši (Mladá Boleslav), Miroslav Mucha, Peter Zuzin (obaja Zvolen), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Hradec Králové)

Realizačný tím: generálny manažér - Miroslav Šatan, manažérka - Zuzana Chrenková, hlavný tréner - Craig Ramsay, asistenti trénera - Peter Frühauf, Ján Pardavý, tréner brankárov - Ján Lašák, video analytik - Igor Andrejkovič, kondičný tréner - Róbert Bereš, lekár - Pavol Lauko, fyzioterapeut - Vladimír Čavojec, výstrojoví manažéri - Marek Jenčík, Juraj Stopka, média manažéri - Peter Jánošík, Tomáš Kyselica

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nováčik z Bystrice i duo zo Švédska. Slovensko predstavilo nomináciu na Vianočný Kaufland Cup