V tíme sú aj Radivojevič, Zálešák či Tomík. Slovensko pozná nomináciu na Hlinka Gretzky Cup

Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas tréningu pred turnajom Hlinka Gretzky Cup 2023.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas tréningu pred turnajom Hlinka Gretzky Cup 2023. (Autor: SZĽH/Tomáš Lengyel)
Sportnet, TASR|23. júl 2023 o 15:58

Trénerský štáb sa rozhodol sfinalizovať káder už pred druhým blokom prípravy.

BRATISLAVA. V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup 2023 (HGC) je 24 hráčov, vrátane troch s ročníkom narodenia 2007.

Sú nimi obranca Luka Radivojevič a útočníci Ján Chovan a Tobias Tomík. Menoslov s tromi brankármi, ôsmimi obrancami a trinástimi útočníkmi vzišiel zo širšieho 44-členného kádra, ktorí mali tréneri k dispozícii počas uplynulého týždňa spoločnej prípravy, v ktorom absolvovali aj modelované zápasy.

O nominácii Slovenska informoval web hockeyslovakia.sk.

"Nie je to príjemné ani pre trénera, ani pre hráča. Ide o ťažkú voľbu, ktorú musíme vykonať na základe kvality potrebnej v jednotlivých formáciách. Rozhodnutie sme urobili spolu s celým trénerským štábom v prospech tímu. Chceme byť čo najviac konkurencieschopní," povedal pre hockeyslovakia.sk asistent hlavného trénera Martina Dendisa Michal Dostál.

Slovenskí mladíci sa na prestížny turnaj začali spoločne pripravovať od pondelka 17. júla v Trenčíne. V závere druhého týždňa prípravy sa v sobotu 29. júla stretnú s tímom USA.

Hlinka Gretzky Cup štartuje v pondelok 31. júla. Každý tím môže na turnajovú súpisku zaradiť 24 mien a trénerský štáb sa rozhodol sfinalizovať káder už pred druhým blokom prípravy.

"Je to najmä z dôvodu kvalitného tréningového procesu a čo najlepšej tímovej identity či súdržnosti kolektívu. Už teraz sme si vybrali hráčov, ktorých pokladáme v tomto momente za najlepších. Ide síce o finálnu nomináciu, avšak ostatným chlapcom sme povedali, aby sa pripravovali naďalej a boli nachystaní v prípade, že by niekto z tímu vypadol zo zdravotných dôvodov," povedal Michal Dostál.

V nominácii sú aj hráči, ktorých priezviská sú slovenským fanúšikom dobre známe. Obranca Luka Radivojevič je synom úspešného reprezentanta Branka Radivojeviča. Otcom útočníka Alexa Miroslava Zálešáka je zasa Miroslav Zálešák.

V tíme je aj útočník Tobias Tomík, ktorého priezvisko evokuje spojenie s majstrom sveta z Göteborgu Róbetom Tomíkom. Bývalý reprezentant totiž taktiež pochádza z Dubnice nad Váhom, kde aj začal svoju hokejovú kariéru.

Napriek tomu však medzi Róbertom a Tobiasom nie je žiadna rodinná väzba. "Nie, nie je to žiadna naša rodina, ide iba o zhodu mien," vysvetľoval mladík pred časom pre hockeyslovakia.sk.

Príbehy Luku Radivojeviča a Alexa Miroslava Zálešáka priniesol Sportnet v letnom seriálu V otcových korčuliach.

Nominácia Slovenska na Hlinka Gretzky Cup 2023

Brankári: Sebastián Bodnár (HC Košice), Richard Rafaj (Dukla Trenčín), Martin Haronik (Nyköpings/Švédsko)

Obrancovia: Andrej Fabuš, Fabian Andrej Ličko, Maxim Petráš (všetci Slovan Bratislava), Áron Meszároš (HO Hamikovo Hamuliakovo), Adam Beluško (HC Košice), Samuel Kupec (Dukla Trenčín), Samuel Húževka (Vlci Žilina-mládež), Luka Radivojevič (Örebro/Švédsko)

Útočníci: Jakub Mikulec (Slovan Bratislava), Martin Rudolf Liška (HO Hamikovo Hamuliakovo), Theo Kiss, Michal Liščinský (obaja HC Košice), Pavol Prokopovič (HK Dukla Michalovce-mládež), Tomáš Pobežal (HK Nitra), Michal Feranec, Ondrej Maruna, Tobias Tomík (obaja Dukla Trenčín), Andrej Tomašec (Vlci Žilina-mládež), Ján Chovan (Tappara Tampere/Fínsko), Tobias Pitka (Green Bay Gamblers/USA), Alex Miroslav Zálešák (MoDo Hockey/Švédsko)

Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Martin Dendis (hlavný tréner), Michal Dostál (asistent trénera), Andrej Kmeč (asistent trénera), Adam Štepanovský (tréner brankárov), Ivan Feneš (konzultant), Richard Matejka (videoanalytik)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V tíme sú aj Radivojevič, Zálešák či Tomík. Slovensko pozná nomináciu na Hlinka Gretzky Cup