Skvelá tretia tretina Slovenska. V boji o 5. miesto nedalo Nemecku šancu

Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na Hlinka Gretzky Cupe 2024.
Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na Hlinka Gretzky Cupe 2024. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Sportnet|9. aug 2024 o 22:22 (aktualizované 10. aug 2024 o 08:47)

Slováci si pripísali na turnaji druhé víťazstvo.

Hlinka Gretzky Cup 2024 - o 5. miesto

Slovensko U18 - Nemecko U18 5:2 (0:0, 1:0, 4:2)

Góly: 54. Ziergiebel (Willhoft), 57. R. Griva (G. Griva) – 40. Goljer, 45. Straka (Chovan, Svrček), 50. Svrček (Chovan), 54. Čapoš (Kazda, Chrenko), 58. Tomík (Straka, Goljer)

Vylúčení: 1:1 na 2 min; presilovky: 0:1; oslabenia: 0:0

Strely na bránku: 18:24

Slovensko: Prádel – Goljer, Zubek, Čapoš, Tomaškovič, Raška, Rusznyák, Tkáč – Straka, Chovan, Svrček – Kazda, Chrenko, Nemec – Murin, Saloň, Tomík – Mišiak, Kalis, Tomka – Morávek

EDMONTON. Slovenskí hokejisti do 18 rokov obsadili na Hlinka Gretzky Cupe 2024 konečné piate miesto.

Rozhodli o tom svojou druhou výhrou na turnaji. V piatok večer zdolali Nemcov 5:2.

Hlas po zápase

Martin Dendis, tréner SR 18: "Do zápasu sme nevstúpili tak aktívne, ako by sme si to predstavovali. Postupne sme však robili tímové veci, bojovali sme jeden za druhého a získali sme prevahu. Naša snaha vyvrcholila na konci druhej tretiny dôležitým prvým gólom krátko pred odchodom do kabín. Pred treťou časťou sme si povedali, že nechceme len brániť, ale chceme hrať aktívne a streliť súperovi ďalšie góly, čo sa nám aj podarilo. Väčšinu tretiny sme kontrolovali hru. Až v závere nám Nemci dokázali streliť dva rýchle góly, čo sa nám nesmie stávať. Potom sme však ubránili powerplay súpera a potvrdili víťazstvo presným zásahom do prázdnej bránky. Ďakujem chlapcom za obetavý a bojovný výkon, opäť musím pochváliť aj brankára Michala Prádela. Zároveň ďakujem všetkým členom realizačného tímu, ktorí vytvárajú pre hráčov výborné podmienky. Obsadili sme piate miesto na svete a dosiahli sme druhé najlepšie umiestnenie Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe od roku 2003. Pre všetkých je to motivácia do ďalšej práce a počas sezóny budeme pracovať na tom, aby sme sa naďalej zlepšovali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Skvelá tretia tretina Slovenska. V boji o 5. miesto nedalo Nemecku šancu