VIDEO: O výhre rozhodla parádna strela Dvorského, zaujal aj výkon obrancu

Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: TASR)
Sportnet|23. dec 2023 o 10:45

Pozrite si zostrih prípravného zápasu Slovensko - Nemecko.

KUNGSBACKA. Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa na juniorsky šampionát naladili víťazstvom nad Nemeckom 6:5 po predĺžení.

Na začiatku tretej tretiny síce prehrávali zverenci trénera Ivana Feneša už 2:5, no skóre stretnutia napokon otočili vo svoj prospech.

K obratu zavelil Filip Mešár a následne sa aj s trochou šťastia presadil Samuel Honzek, ktorý je spolu s Mešárom asistentom kapitána Adama Sýkoru. Aj ten sa zapísal do streleckej listiny, keď znižoval na 1:2.

Najkrajšiu akciu predviedli Slováci v 52. minúte, v ktorej vyrovnali na 5:5.

Maxim Štrbák v strednom pásme získal puk, rozbehol rýchlu akciu a práve on bol aj na jej konci, keď zužitkoval krížnu prihrávku Sýkoru.

Syn majstra sveta z Göteborgu sa napokon zaskvel štyrmi bodmi, keďže okrem gólu si pripísal aj tri asistencie. Gólovú prihrávku zaznamenal Štrbák aj pri víťaznom góle Dalibora Dvorského v predĺžení.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Nemecko pred MS U20 2024

"Zápas nebol úplne ideálny v prvých dvoch tretinách, ale otočiť posledný prípravný duel a zvíťaziť nám pomohlo. Ešte si budeme musieť nacvičiť a zlepšiť pár vecí, ale bude to už len lepšie. Obrat nám veľmi pomohol.

Ukazuje to, že sme mentálne silní a dokážeme otočiť akýkoľvek zápas," mysli si 18-ročný košický rodák, ktorý hráva za Michigan State University z NCAA.

Slováci si 23. decembra presťahujú šatňu do Göteborgu do arény Frölundaborg, kde odohrajú zápasy základnej B-skupiny. Prvý už 26. decembra proti Česku.

Slovensko vlani vypadlo po štvrťfinálovej dráme, v ktorej podľahlo Kanade 3:4 po góle Connora Bedarda v predĺžení. Titul získali práve Kanaďania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»VIDEO: O výhre rozhodla parádna strela Dvorského, zaujal aj výkon obrancu