Slováci nastúpia v nových dresoch. V bránke bude Hrenák

V bránke sa v prvom zápase predstaví Dávid Hrenák.
V bránke sa v prvom zápase predstaví Dávid Hrenák. (Autor: TASR)
Sportnet|5. apr 2018 o 13:46

Debutovať proti Švédsku budú viacerí hokejisti.

NORRKÖPING. Slovenská hokejová reprezentácia odohrá prvý zápas v záverečnej príprave na majstrovstvá sveta vo štvrtok proti domácim Švédom v nových dresoch a v bránke s nováčikom Dávidom Hrenákom.

V rámci Euro Hockey Challenge sa zverenci trénera Craiga Ramsayho stretnú so Švédskom aj v piatok 6. apríla v Oskarshamne (tiež 18.00 hod.).

Podľa informácie na oficiálnom webe SZĽH tradičnú tmavomodrú sériu nahradí pre Slovensko typickejšia svetlomodrá. Táto sada dresov je určená na prípravné zápasy.

FOTO: Dresy, v ktorých nastúpia slovenskí hokejisti:

Slovákov povedie v dvojzápase proti trom korunkám kapitán Ladislav Nagy. S "A"-čkom na dresoch vykorčuľujú obranca Marek Ďaloga a Martin Bakoš.

Do bránky sa v prvom súboji postaví Dávid Hrenák, pre ktorého to bude reprezentačná premiéra.

"Chceli sme ho dať do bránky hneď, aby o tom príliš nepremýšľal, a aby sa do toho hneď dostal. V druhom zápase bude chytať Denis Godla," prezradil po rannom rozkorčuľovaní asistent trénera Róbert Petrovický.

"Veľmi sa teším, že som túto príležitosť dostal v mojich devätnástich rokoch. Budem sa snažiť užiť si to a odmakať naplno celých šesťdesiat minút, aby sme spravili čo najlepší výsledok.

Myslím že nervozita zo mňa opadne po prvých strelách," povedal pred reprezentačným debutom Hrenák.

Okrem neho si debut v seniorskej reprezentácii odkrútia aj Filip Krivošík, Martin Bodák, Martin Fehérváry, Dávid Šoltés, Dávid Bondra, Eduard Šimun, Andreas Štrauch a Mário Grman.

Zostava Slovenska:

Hrenák - Gernát, J. Valach, Trška, Grman, Bodák, Marek Ďaloga, Fehérváry, K. Sloboda - Miklík, Buc, L. Nagy - A. Kudrna, M. Hovorka, M. Bakoš - P. Svitana, Krivošík, Šoltés - Štrauch, Šimun, D. Bondra

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci nastúpia v nových dresoch. V bránke bude Hrenák