Dusno v hokejovej verejnosti ma neprekvapilo, vraví prezident zväzu Šatan

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR)

Celý volebný boj bude o tom, ako bude fungovať zväz a APHK.

Po bohatej hráčskej kariére sa stal z MIROSLAVA ŠATANA úspešný funkcionár. Začal pri slovenskom hokeji ako generálny manažér, aby následne v roku 2019 prevzal aj vedenie nad slovenským hokejom.

O pozíciu prezidenta sa uchádza znova. V piatok je pripravený čeliť kritike, ale verí svojej vízii a kontinuite, ktorú chce prezentovať.

Kongres SZĽH sa bude opakovať

Zasadnutie Kongresu SZĽH, na ktorom sa v piatok zišli delegáti z klubov a na ktorom sa mal voliť prezident SZĽH, členovia Výkonného výboru, schvaľovať rozpočet či športové témy nebol uznášaniaschopný. Výkonný výbor SZĽH musí do 60 dní zvolať nové zasadnutie Kongresu SZĽH. Informáciu poskytol hovorca SZĽH Peter Jánošík.

Pred necelým mesiacom získali slovenskí hokejisti bronz na olympiáde. Fanúšikovia boli nadšení, všetci vás velebili. Dnes je v hokejovom hnutí v súvislosti voľbou prezidenta zväzu znova poriadne dusno. Očakávali ste to?

Očakával. Nespokojnosť niektorých extraligových klubov je dlhodobá. Dalo sa čakať, že ich majitelia si zvolia svojho kandidáta. Pamätáme si, ako sa chceli nedávno odtrhnúť a mať súkromnú ligu. Neprekvapilo ma to teda.

Tým kandidátom je Ľudovít Jurinyi, ktorý stál pred troma rokmi po vašom boku. Ako vnímate jeho osobu a čo narušilo vaše vzťahy?

Ústretovo som vtedy privítal, že prišiel ako mladý manažér a chcel sa zapojiť do našich aktivít. Bol ambiciózny, spoločne s Martinom Kohútom vystupovali ako konatelia marketingu SZĽH.

Bohužiaľ, jeho pracovná činnosť absentovala, všetko robil druhý konateľ a pán Jurinyi to po dvoch mesiacoch zabalil. Odvtedy sa náš vzťah nijako nevyvíjal.

Pán Jurinyi preukázal aktivitu len pri snahe previezť licenciu Liptovského Mikuláša na súkromnú osobu. Na výkonnom výbore to skúsil trikrát. Ani raz to neprešlo.

Vzťahy ochladli, navyše môj protikandidát prestal chodiť aj na výkonný výbor. Osobne neprišiel asi rok, sem-tam sa pripojil na diaľku.

Neskúšali ste urovnať vaše vzťahy debatou medzi štyrmi očami?

Všetci členovia výkonného výboru sú pravidelne pozývaní na ďalšie zasadnutie. Keď chcel niečo zlepšiť, mohol prísť s nápadmi. Neprišiel s ničím, čo sa týka mládeže alebo podobne. Okrem spomínanej licencie Liptovského Mikuláša neviem o ničom.

Vraví, že kluby sa boja vyjadriť. Neviem, o čom hovorí. Minulý týždeň sme chodili po kluboch, mali sme stretnutia na troch miestach po Slovensku. Všetci dostali priestor na slovo.

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)

Rozprávali sme sa o návrhu rozpočtu, ktorý predstavíme na kongrese. Rovnako tak sme predstavili reformu mládežníckych kategórii. Diskusia bola konštruktívna a priniesla viacero zlepšení procesov.

Pýtali sme aj na spätnú väzbu, čo robíme zle, aby sme smerom do budúcnosti pracovali lepšie. Pán Jurinyi na túto schôdzu ani neprišiel. Keď nepríde, nemôže sa vyjadriť. Účelovo kritizovať zrniečka práce je najľahšie.

Liga je výrazne rozdelená. Podporu vám vyjadrili silné kluby ako Slovan, Zvolen, Košice či Michalovce. Zvyšná časť ligistov sa prikláňa k protikandidátovi. Čím si vysvetľujete takú polarizáciu názorov?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Dusno v hokejovej verejnosti ma neprekvapilo, vraví prezident zväzu Šatan