Slabší úvod, silný záver. Slováci zvládli aj druhú prekážku, Maďarov jasne zdolali

Zľava Marek Hrivík, Róbert Lantoši a Lukáš Cingel sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Maďarsko v kvalifikácii ZOH 2026.
Fotogaléria (15)
Zľava Marek Hrivík, Róbert Lantoši a Lukáš Cingel sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Maďarsko v kvalifikácii ZOH 2026. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. aug 2024 o 20:30 (aktualizované 30. aug 2024 o 21:55)

Hokejisti Slovenska dnes zdolali Maďarsko v kvalifikácii na ZOH 2026, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Kvalifikácia ZOH 2026 - skupina D

Slovensko - Maďarsko 7:3 (1:1, 2:0, 4:2)

Góly: 5. Hrivík (Nemec, Cingel), 26. Sukeľ (Líška, Sýkora), 37. Grman (Cingel, M. Pospíšil), 46. Regenda (K. Pospíšil, Ivan), 47. Hudáček (Kelemen, Koch), 55. Tatar (Hrivík), 55. Lantoši (Gernát) - 4. Nilsson (Varga, Sebök), 46. Bartalis, 48. Bartalis (Erdely, B. Horváth)

Rozhodovali: Holm (Švédsko), Schrader (Nemecko) - Hautamaki (Fínsko), Ondráček (Česko). Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 8824

Maďarsko: Vay - Fejes, Garát, Nilsson, Szabó, A. Horváth, Kiss, M. Horváth, Hadobás - Sofron, Bartalis, Erdely - Galló, Sebök, Varga - B. Horváth, Papp, Nemes - Terbócs, Szongoth, Ambrus

Slovensko: Hlavaj - Gernát, Čeresňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Kňažko - Tatar, Hrivík, Lantoši - Kelemen, Cingel, Hudáček - Regenda, M. Pospíšil, K. Pospíšil - Sýkora, Sukeľ, Liška - Roman

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti v druhom zápase domácej skupiny D v kvalifikáciu na ZOH 2026 zdolali Maďarsko jasne 7:3 a na konte tak stále majú plný počet bodov.

Priamy súboj o miestenku na olympiáde v Taliansku zvedú v nedeľu o 18.00 h proti Kazachstanu, ktorý má takisto na konte dve víťazstvá.

Na ZOH 2026 do Milána a Cortiny d'Ampezzo postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Maďarsko v kvalifikácii na ZOH 2026

Okrem bratislavskej skupiny D sa rovnaký turnaj hrá aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Maďarsko v kvalifikácii na ZOH 2026

Tabuľka skupiny D - kvalifikácia na ZOH 2026

Priebeh zápasu Slovensko - Maďarsko v kvalifikácii ZOH 2026

I. tretina:

Slováci začali aktívne a ihneď sa dostali k ohrozeniu súpera v jeho obrannom pásme. Na začiatku tretej minúty však fauloval domáci Koch a Maďari po presnej strele Nilssona využili presilovú hru.

Slovenský výber odpovedal rovnakou zbraňou, keď faul Ambrusa potrestal pohotovou dorážkou Hrivík - 1:1. V polovici tretiny mohol poslať domácich do vedenia Regenda po spätnej prihrávke od Sýkoru.

VIDEO: Asistent trénera Peter Frühauf reaguje po zápase

V 13. minúte sa ocitol sám pred brankárom Vayom obranca Gernát, ale jeho zakončenie zmaril bekčekujúci Garát. Slováci stupňovali tlak, následne mali k dispozícii takmer dvojminútovú početnú výhodu o dvoch hráčov.

V nej bol najskôr blízko ku gólu Hudáček, ale jeho strelu zneškodnil Vay. Maďarskému brankárovi pomohla aj žrď po pokuse Lantošiho.

II. tretina:

V úvode prostrednej časti volala po góle strela Nemca, ale slovenský obranca mieril iba do Vaya. Skórovať sa podarilo až v 26. minúte Sukeľovi, ktorý najskôr výborne forčekoval pri rozohrávke súpera a následne ťažil z kombinácie Sýkoru a Líšku.

VIDEO: Lekár Pavol Lauko o stave Šimona Nemca

Nepríjemný moment prišiel v polovici stretnutia, keď sa puk smerujúci za slovenskú bránu snažil dokorčuľovať Nemec, ktorého atakoval Bence Horváth, pričom Nemec po strete nekontrolovateľne vletel do mantinelu a po chvíli zamieril do šatne.

Ramsayho mužstvo upokojil v 37. minúte Grman, ktorý si nakorčuľoval pred bránu a iba vložil hokejku do Cingelovej prihrávky. Výraznejšiu aktivitu dokumentovala po 40 minútach aj jednoznačná strelecká prevaha slovenského tímu v pomere 27:7.

VIDEO: Libor Hudáček reaguje po zápase

III. tretina:

Tretie dejstvo prinieslo zaujímavú časť, keď v priebehu 116 sekúnd padli až štyri góly, po dva na oboch stranách.

Najskôr poslal domácich do trojgólového vedenia Regenda, na ktorého o 20 sekúnd reagoval Bartalis po zaváhaní Gernáta.

VIDEO: Pavol Regenda reaguje po zápase

Následne prišiel čas Hudáčka, ktorý individuálnou akciou napodobnil svoj presný zásah z uplynulých MS v Česku.

Späť na rozdiel dvoch gólov dal Bartalis. Slováci už záver zvládli v exhibičnom tempe a Tatar s Lantošim v rozmedzí 17 sekúnd upravili na konečných 7:3.

Hlasy po zápase

/zdroj: JOJ Šport/

Craig Ramsay, tréner Slovenska: "Súper hral veľmi rýchlo a snažil sa hrať podobne, ako hráme my. Výsledok príliš neodzrkadľuje vývoj na ľade. Ťažko sme sa presadzovali cez ich pascu v strednom pásme, napokon sme to v tretej tretine zlomili."

Pavol Regenda, útočník Slovenska: "Bol to náš druhý zápas v sezóne a bolo to náročné. Myslím si, že sme plnili to, čo sme mali a keď sme strelili štvrtý a piaty gól, tak sa to rozbehlo a sme radi za to, ako to dopadlo. Vieme, že Maďari včera potrápili Kazachov. Ideme do finále."

Mário Grman, obranca Slovenska: "Bol to veľmi ťažký zápas, najmä z úvodu a po psychickej stránke. Som rád, že sme to zvládli. Čaká nás posledný krok, aby sme dosiahli to, čo sme si stanovili."

Libor Hudáček, útočník Slovenska: "Nezačali sme dobre, ale potom sme sa do toho pomaly dostávali. Škoda, že sme nevyužili presilovku 5 na 3, tam nás brankár vychytal. Podržal nás ´Hlavajko´ a my sme potom podržali jeho a už sa to rozsypalo. Využili sme šance, takže sme to dohrali."

Jakub Sukeľ, útočník Slovenska: "Bol to ťažký zápas, súper hral agresívne a bol nepríjemný. Som rád, že to takto dopadlo. Mali sme prevahu celý zápas, ale boli chvíle, keď sme si to komplikovali. Je super, že sme dali góly."



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slabší úvod, silný záver. Slováci zvládli aj druhú prekážku, Maďarov jasne zdolali