Majstrovské oslavy? Na východe to bude divočina, hovorí obranca Košíc

Hokejisti HC Košice sa tešia z víťazstva a zisku majstrovského titulu.
Hokejisti HC Košice sa tešia z víťazstva a zisku majstrovského titulu. (Autor: TASR)

Zvolenský zázrak sa nekonal.

KOŠICE. Košický hokej si dal trochu oneskorený, ale o to krajší titul k storočnici. Hokejisti HC Košice sa v nedeľu stali majstrami Slovenska v sezóne 2022/2023.

Z deviateho titulu sa tešila vypredaná Steel aréna a niekoľko stoviek fanúšikov, ktorí sledovali piaty finálový zápas v meste na plátnach alebo veľkoplošných obrazovkách. 

V piatom finálovom stretnutí vyhrali zverenci kanadského trénera Dana Cemana 3:0 a v sérii celkovo 4:1.

Do hľadiska sa v nedeľu prišla pozrieť aj minuloročná draftová jednotka Juraj Slafkovský alebo tréner Michaloviec Peter Kúdelka. Po zápase mohli sledovať spontánne majstrovské oslavy.

„Bolo vidieť, že Košice sú hladné po titule. Dlho tu nebol úspech. Fanúšikovia nás hnali dopredu, preto som chcel, aby sme vyhrali základnú časť. Domáce prostredie je rozhodujúci faktor. Dominovali sme tu. Aj dnes sme hrali ako majstri. Vedeli sme, kde máme povoliť a kde pritiahnuť,“ reagoval útočník Marek Hovorka. 

Domáci vo svojom živle

Zvolenčania opäť nestrelili v Košiciach ani gól. Príležitosti na skórovanie mali, ale v bráne stabilne chytal Dominik Riečický. 

„Brankár nás stále držal,“ uviedol domáci kapitán Michal Chovan. 

Prvý gól padol až v úvode druhej tretiny. Jednoduché nahodenie puku od Eduarda Šedivého poslal do bránky najproduktívnejší Košičan v play-off. Brett Pollock bol na správnom mieste a puk odrazil od čepele hokejky nad rameno zvolenského brankára. 

VIDEO: Brett Pollock a jeho víťazný gól v zápase HC Košice - HkM Zvolen

„Presne vedel, čo robí. Krásny gól,“ komentoval expert RTVS Ondrej Rusnák. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Majstrovské oslavy? Na východe to bude divočina, hovorí obranca Košíc