Dvorský či Štrbák majú šancu na reparát. Kto si ešte môže zahrať na MS U20?

Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Samuel Grega|3. jan 2024 o 10:30

Deväť hráčov si bude môcť zahrať na MS do 20 rokov aj o rok.

GÖTEBORG. Vypadnutie vo štvrťfinále proti Fínsku na MS do 20 rokov 2024 bolí. Mladí Slováci boli po víťaznom góle Lassilu skormútení a na dne.

Pre mnohých z nich to bol posledný juniorský šampionát. Ročník 2004, o ktorom sa hovorí ako o jednom z najtalentovanejších hokejových ročníkoch v dejinách Slovenska, stratil šancu na medailu na MS do 20 rokov.

Deväť hráčov ale bude mať možnosť zúčastniť sa na turnaji znova. O rok sa odohrá v kanadskej Ottawe.

Vekovú hranicu budú z tohtoročného kádra spĺňať brankár Samuel Urban, obrancovia Maxim Štrbák, Milan Pišoja a Luka Radivojevič a útočníci Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík, Roman Kukumberg, František Dej a Peter Císar.

Medzi týmito hráčmi sú aj traja draftovaní Slováci (Štrbák, Dvorský, Pekarčík).

Aj keď je ich účasť možná, vôbec nie je istá. Dvorský, ktorý klubovo pôsobí v Sudbury v zámorskej OHL je na dobrej ceste do NHL. Tá je síce ešte ďaleká, ale v budúcej sezóne by si mohol zahrať minimálne v AHL.

Rovnaká možnosť nastáva aj pri doposiaľ najproduktívnejšom obrancovi turnaja Štrbákovi, ktorý pôsobí v univerzitnej NCAA a Pekarčíkovi, ktorý hrá americkú juniorskú USHL, kde je tretí najlepší v počte bodov získaných na zápas.

Na MS 2025 bude otázna situácia v bránkovisku. Zo súčasného tria sa môže vrátiť len Urban, ktorý podržal tím na MS do 18 rokov 2023, kde Slováci obsadili štvrtú priečku. Chrbát by mu mohol kryť Damian Slávik.

V obrane je veľkou nádejou Luka Radivojevič, ktorý 3. januára oslávil 17 rokov. Najmladší hráč na tohtoročnom turnaji bude dôležitým členom zadných radov a bude mať motiváciu predviesť sa pred draftom 2025.

Tohtoročný turnaj bol pre neho veľkou skúsenosťou:

"Je to pre mňa dobrá škola. Chalani mi veľa poradili a dúfam, že to prenesiem na ďalší šampionát," povedal syn Branka Radivojeviča.

Z hráčov, ktorí sa na turnaji ešte nezúčastnili, by sa do tímu mohli dostať Jakub Chromiak, Alex Čajkovič, Richard Baran, Ondrej Molnár, Tomáš Pobežal, Daniel Alexander Jenčko či Adam Cedzo.

Slováci dostupní aj pre MS v hokeji do 20 rokov 2025

  • Brankár: Samuel Urban
  • Obrancovia: Maxim Štrbák, Milan Pišoja, Luka Radivojevič
  • Útočníci: Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík, Roman Kukumberg, František Dej, Peter Císar

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvorský či Štrbák majú šancu na reparát. Kto si ešte môže zahrať na MS U20?