Žiadna nová súťaž sa hrať nebude, kluby sa dohodli s vedením SZĽH

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|9. jún 2023 o 15:50

Hokejové kluby si podajú prihlášky do extraligy.

BRATISLAVA. Hokejové kluby si podajú prihlášky do najvyššej slovenskej súťaže, Tipos extraligy, ktorú zastrešuje Slovenský zväz ľadového hokeja.

Informuje o tom RTVS na sociálnych sieťach.

Napokon sa teda nenaplní scenár, podľa ktorého mala vzniknúť konkurenčná súťaž s názvom Profesionálna hokejová liga (PHL).

Deväť účastníkov uplynulého ročníka extraligy, vrátane Prešova, ktorý vypadol, deklarovalo zámer pôsobiť v alternatívnej súťaži PHL. Nepridali sa Slovan Bratislava, Michalovce, Zvolen či víťaz SHL z Humenného.

PHL si chceli riadiť samotné kluby. Predmetom sporu bolo budúce fungovanie najvyššej súťaže a tiež to, že SZĽH vlastnil marketingové a vysielacie práva.

Okrem toho zástupcovia klubov z Profesionálnej hokejovej ligy v minulosti naznačili, že chcú svoju súťaž uzavrieť. Nikto by z nej nevypadol.

Strešný orgán slovenského hokeja upozornil, že vytvorenie novej súťaže by malo pre kluby a ich hráčov negatívne následky.

Stúpli by im náklady, hráči by nemohli reprezentovať Slovensko, klubom by zaniklo členstvo vo zväze a nemohli by vykonávať medzinárodné prestupy. 

Lehota na prihlásenie sa do extraligy mala uplynúť 31. mája, no zväz ju následne predĺžil o deväť dní, aby mal čas na rokovanie s klubmi. SZĽH zatiaľ o podmienkach dohody či ďalších podrobnostiach neinformoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Žiadna nová súťaž sa hrať nebude, kluby sa dohodli s vedením SZĽH