Na súpiske sú Urban, Radivojevič či Šatan. Dvadsiatku čaká lukratívny turnaj

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov.
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov. (Zdroj: hockeyslovakia.sk, Autor: Tomáš Cicoň)
TASR|23. aug 2024 o 16:10

Odohrá štyri zápasy.

BRATISLAVA. Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov čaká predposledná turnajová akcia pred štartom záverečnej prípravy na decembrový juniorský svetový šampionát v Kanade.

Po dvojdňovom kempe v rakúskom Brucku vycestuje do švajčiarskeho Zugu, kde nastúpi od stredy do soboty na štyri duely postupne proti Čechom, Fínom, Švédom a domácim reprezentantom.

Tréner SR 20 Ivan Feneš nominoval na turnaj 24 hráčov. Dvadsaťtri z nich odcestuje v stredu do Švajčiarska, brankár Rafaj sa po kempe od tímu odpojí.

Na zozname figuruje aj deväť legionárov, predovšetkým zo zámorských súťaží, ktorí zotrvali v domácej príprave, aby sa na podujatí mohli zúčastniť.

"S chalanmi sme boli v kontakte od posledného turnaja. Všetci vedeli, aký máme program. Som rád, že väčšina, respektíve tí, ktorí mohli ostať, ostali doma a sú k dispozícii na turnaj. Súpiska vyzerá kvalitne, no musí sa to ukázať aj na ľade," uviedol Feneš pre hockeyslovakia.sk.

Aktuálny menoslov zďaleka nie je finálny smerom k MS. Chýbajú v ňom traja draftovaní hráči z ročníka 2005 Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík a Maxim Štrbák, ale aj iní.

Nominácia SR 20 na Turnaj piatich krajín v Zugu

Hráči: Richard Baran, František Dej, Tomáš Královič, Roman Kukumberg, Miroslav Šatan (všetci HC Slovan Bratislava), Róbert Fedor, Pavol Prokopovič (obaja HK Dukla Michalovce-mládež), Milan Pišoja (HK Dukla Ingema Michalovce), Tomáš Pobežal (HK Nitra), David Kodhaj (MMHK Nitra), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Samuel Barcík (HK Rysy Spišská Nová Ves), Andrej Párička, Richard Rafaj (do 27.8.)(obaja HK Dukla Trenčín), Stanislav Gron (HKM Zvolen), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Luka Radivojevič (Örebro HK/Švéd.), Lukáš Klečka (Södertälje SK/Švéd.), Adam Beluško (Brandon Wheat Kings/Kan.), Leo Eperješi (Coquitlam Express/Kan.), Jakub Chromiak (Kingston Frontenacs/Kan.), Samuel Urban (Arizona State University/USA), Peter Císar (University of Main/USA), Lukáš Fürsten (Danbury Jr. Hat Tricks/USA)

"Či je to napríklad Dano Jenčko, ktorý sa hlási na univerzitu, ale aj viaceré mladšie mená, ktoré sú v extraligových kluboch a verím, že počas sezóny vystrelia.

Nominácia je stále otvorená. Veľmi nás teší, že máme k dispozícii prakticky tri ročníky 2005, 2006 a 2007. Konkurencia v nich je obrovská," pokračoval Feneš.

Slováci sa do Zugu presunú v utorok cez deň. Od stredy do soboty nastúpia postupne proti Česku, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku, pričom štyri duely odohrajú za približne 72 hodín.

"Dva tímy vždy musia prehryznúť nepopulárny program štyroch dueloch za sebou. Ale priorita je dostať do chalanov herný zámer, ktorý máme smerom k majstrovstvám sveta. Je úvod sezóny, nebude to všetko ideálne.

Chlapci ešte musia najazdiť stovky kilometrov na ľade a tisíckrát zopakovať na tréningoch niektoré činnosti, aby to bolo ideálne.

Verím, že v decembri sa k ideálnemu stavu výrazne priblížia. Tento turnaj nám bude prioritne slúžiť na vyskúšanie zmien, ktoré sme zapracovali do nášho systému a chceme ich aplikovať v zápasoch," dodal Feneš.

Program turnaja hráčov do 20 rokov v Zugu

Utorok 27. augusta

14:30 Fínsko – Švédsko

18:00 Švajčiarsko – Česko

Streda 28. augusta

14:00 Slovensko – Česko

17:30 Švédsko – Švajčiarsko

Štvrtok 29. augusta

14:00 Slovensko – Fínsko

17:30 Česko – Švédsko

Piatok 30. augusta

13:30 Švédsko – Slovensko

Sobota 31. augusta

11:00 Česko – Fínsko

14:30 Švajčiarsko – Slovensko

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na súpiske sú Urban, Radivojevič či Šatan. Dvadsiatku čaká lukratívny turnaj