Vyhralo Slovensko, vravel Feneš. Devätnástka si poradila s osemnástkou v Poprade

Momentka zo zápasu Slovensko 18 - Slovensko 19.
Momentka zo zápasu Slovensko 18 - Slovensko 19. (Autor: Hockey Slovakia/Tomáš Cicoň)
TASR|7. feb 2024 o 22:21

Mladším krajanom strelili hráči päť gólov.

Turnaj Vladimíra Dzurillu v Poprade

Slovensko 18 – Slovensko 19 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Góly: 20. Svrček (Šlak, Straka), 26. Chovan (Pobežal, Svrček) – 17. Cedzo (Vojtech), 18. Královič (Cedzo, Ridzoň), 26. Havadej (Hazala, Plančár), 48. Stahoň (Fedor), 52. Cedzo (Ridzoň)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 27:30

Rozhodovali: Snášel, Krajčík – Hajnik, Ordzovenský

Diváci: 137 divákov

SR 18: Haronik – Šlank, Kupec, Húževka, Beluško, Kalman, Fabuš, Ličko – Chovan, Pobežal, Svrček – Nemec, Prokopovič, Chrenko – Straka, Šatan, Tomík – Liščinský, Vrtiel, Šilhár.

SR 19: Lenďák – Královič, Valent, Sakmár, Vaverčák, Hrenák, Šimon, Král, Štrbáň – Cedzo, Fedor, Ridzoň – Klečka, Lašš, Vojtech – Hazala, Havadej, Plančár – Liška, Krchňavý, Semančík.

POPRAD. Slovenská reprezentácia hráčov do 19 rokov zdolala v stredajšom stretnutí na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Poprade slovenskú osemnástku 5:2.

O dva góly víťazného tímu sa postaral Adam Cedzo.

Ako povedal tréner osemnástky Martin Dendis, v prvej tretine si predstavoval väčšiu aktivitu z ich strany.

"Situáciu sme si skomplikovali dvoma vylúčenia, súper dostal presilovku o dvoch hráčov a bol veľmi efektívny. Podarilo sa nám znížiť a v druhej tretine sme chceli rýchlejšie otáčať hru a byť silnejší v hre s pukom," povedal Dendis.

Mladší Slováci mali aj šance na vyrovnanie za stavu 2:3, no devätnástka zvýšila z protiútoku na 4:2. " Je veľa vecí, ktoré si s chalanmi rozoberieme, aby sme ich robili lepšie v nasledujúcom stretnutí," dodal Dendis.

Podľa slov trénera Ivana Feneša, je dôležité, že vyhralo Slovensko. "Som rád, že zápas naplnil naše očakávania. Tento turnaj slúži prioritne pre osemnástku. Kolegovia dali príležitosť viacerým chlapcom ukázať sa aj v našom výbere," povedal Feneš.

Ako dodal, chlapci z ročníka 2005 ukázali, že sú o rok starší a boli ťahúni na ľade aj v kabíne. "Mladší chalani zasa boli vhodným doplnením nášho tímu," uzavrel Feneš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vyhralo Slovensko, vravel Feneš. Devätnástka si poradila s osemnástkou v Poprade