NHL v Piešťanoch. Talentovaných mladíkov sleduje rekordný počet skautov

Slovenskí hokejisti do 18 rokov po víťazstve nad Nórskom.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov po víťazstve nad Nórskom. (Autor: TASR)
Sportnet|13. apr 2022 o 16:30

V hľadisku sú aj asistenti generálnych manažérov tímov NHL.

PIEŠŤANY. Hokejový šampionát hráčov do 18 rokov v Piešťanoch láka fanúšikov, ale aj hokejových odborníkov. A nič na tom nemení ani skutočnosť, že ide len o I. divíziu MS. Špeciálne na mladých Slovákov sú zvedavé desiatky skautov a zástupcov klubov NHL.

V posledných mesiacoch si na slovenské zimáky pravidelne nachádzali cestu skauti z NHL. V Bratislave bol pred Vianocami na zápase Slovan – Nitra napríklad Kris Draper, štvornásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý pracuje pre Detroit Red Wings.

Stretnutia Nitry, kde hráva adept na top 10 draftu Šimon Nemec, ako aj ďalší veľký talent Adam Sýkora, sú pravidelne v hľadáčiku odborníkov z profiligy.

Na zápasy 1. kola play-off, v ktorých Nitra hrala s Popradom (za kamzíkov hrá Filip Mešár), chodili takisto desiatky skautov.

Šampionát v Piešťanoch však tieto čísla ešte prekonal. Na turnaj sa akreditovalo 78 skautov a členov klubov NHL. Dve desiatky z nich sú z Česka, osemnásť zo Švédska, trinásť z Fínska a Kanady, šesť z USA. Ide o historicky najvyššiu účasť skautov z NHL na turnaji A-skupiny
I. divízie MS do 18 rokov.

V Piešťanoch sa na mladíkov pozerá napríklad šéf európskeho skautingu St. Louis Blues Jan Vopat, asistent generálneho manažéra Vegas Golden Knights Robert Lowes, šéf európskeho skautingu Bostonu Bruins Per-Johan Axelsson, či skaut Washingtonu Steve Bowman, ktorý je synovec slávneho trénera Scottyho Bowmana a pre klub pracuje od roku 1997.

V zápisníkoch skautov a manažérov sa najčastejšie objavujú mená Filip Mešár, Rastislav Eliáš, Dalibor Dvorský, Ondrej Molnár, Alex Čiernik, Samuel Honzek, Maxim Štrbák či Martin Mišiak.

Duel s Nórskom, ktorý mladí Slováci vyhrali 5:2, bol pre zástupcov z NHL ešte zaujímavejší, keďže reprezentáciu vystužilo duo Nemec, Sýkora z Nitry. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»NHL v Piešťanoch. Talentovaných mladíkov sleduje rekordný počet skautov