Nitra uvoľnila hráčov pre reprezentáciu, proti Slovanu nenastúpia

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR/SZĽH - Andrej Galica)
Sportnet|12. dec 2021 o 13:48 (aktualizované 12. dec 2021 o 14:11)

Reprezentácia do 20 rokov bude v nedeľu kompletná.

BRATISLAVA. Hokejisti Šimon Nemec a Adam Sýkora sa v nedeľu večer zapoja do prípravy reprezentácie do 20 rokov, ktorá sa v Piešťanoch pripravuje na blížiace sa majstrovstvá sveta v Kanade.

HK Nitra ich napokon uvoľnil a nenastúpia v nedeľňajšom extraligovom zápase proti Slovanu. Na online tlačovej konferencii s médiami o tom informoval hovorca SZĽH Peter Jánošík.

"Sme nesmierne radi, že sa táto situácia vyriešila a ďakujeme vedeniu SZĽH aj vedeniu HK Nitra, že ukončili túto kauzičku," povedal tréner SR 20 Ivan Feneš.

Obaja nitrianski hokejisti nedorazili na sobotňajší zraz reprezentácie do 20 rokov do Piešťan, s tým, že klub s nimi počíta v nedeľu proti Slovanu.

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja konštatovalo, že Nitra týmto krokom porušuje pravidlá a platné Stanovy SZĽH v súvislosti s uvoľňovaním hráčov pre povinnosti štátnej reprezentácie. Nitra reagovala na vyhlásenie stanoviskom, v ktorom označil komunikáciu hokejového zväzu za amatérsku.

"Nerobíme si z hráčov rukojemníkov, ako nás zväz škaredo obvinil. O našom postoji boli v predstihu veľmi dobre informovaní. Samotní hráči takisto prejavili záujem zápas odohrať. Na rozdiel od väčšiny klubov nemáme hráčov do 20 rokov na súpiske len do počtu," píše sa v stanovisku.

Reprezentácia by mala byť v nedeľu už v kompletnom zložení, pripojí sa k nej aj útočník Juraj Slafkovský, ktorý hral v sobotu ligový zápas vo fínskej lige. "Nálada v tíme je veľmi dobrá. Všetci hráči sú zdraví a testy na Covid-19 dopadli tak, ako mali, s negatívnym výsledkom," dodal Feneš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nitra uvoľnila hráčov pre reprezentáciu, proti Slovanu nenastúpia