Latkóczy si za kritikou zrušených MS stojí: Už nám to nikto nevráti

Šimon Latkóczy v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji do 20 rokov 2021.
Šimon Latkóczy v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji do 20 rokov 2021. (Autor: TASR/AP)
Patrik Fotta|22. júl 2022 o 18:37

Slovenský talent sa vybral najnáročnejšou cestou.

Hokejových fanúšikov ohúril jeho zákrok na juniorskom šampionáte v roku 2020 proti Švajčiarom. Ešte výraznejšie však upútal verejnosť, keď v decembri minulého roka na sociálnej skritizoval organizáciu MS do 20 rokov, ktoré boli predčasne zrušené pre stúpajúci počet nakazených ochorením Covid-19.

Brankár ŠIMON LATKÓCZY bude na nadchádzajúcom juniorskom šampionáte opäť v pozícii jednotky. Aj napriek očakávanej neúčasti viacerých opôr verí, že sa Slovensku podarí na turnaji dosiahnuť úspech.

Tréner Ivan Feneš potvrdil, že na šampionáte v Kanade budete jednotkou tímu. Čo na to hovoríte?

Všetko je to len na mne. Pokiaľ budem chytať dobre, tak mi tréneri dajú dôveru. Som na to pripravený. Mám ešte pár týždňov na to, aby som doladil niektoré veci. Verím, že na majstrovstvá sveta pôjdem v dobrej forme a svojimi výkonmi pomôžem tímu.

Tímu budú s veľkou pravdepodobnosťou chýbať najväčšie hviezdy z predošlého turnaja. Aký výsledok by vás na juniorských MS v Kanade potešil?

Aj napriek tomu, že nám bude chýbať zopár hráčov, máme veľmi dobrý a kvalitný tím. Káder sa ešte bude v najbližších dňoch formovať. Dolaďujeme určité veci. Keď bude všetko ako má byť a v kabíne bude správna chémia, môže sa stať čokoľvek.

Na decembrových MS ste patrili medzi najväčších kritikov zrušenia šampionátu. Organizátorom ste vyčítali slabú bezpečnosť. Máte ešte v hlave, čo sa tam vtedy udialo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Latkóczy si za kritikou zrušených MS stojí: Už nám to nikto nevráti