Latkóczy veril v medailu. Po návrate zo šampionátu plakal v kabíne

Latkóczy bol oporou slovenského tímu na MS do 20 rokov.
Latkóczy bol oporou slovenského tímu na MS do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. jan 2022 o 12:37

Náhradný termín v lete nepovažuje za reálny.

TRENČÍN. Fraška či zlý vtip. Slovenský brankár Šimon Latkóczy nešetril po vynesení verdiktu o zrušení MS v hokeji do 20 rokov kritikou na adresu IIHF.

V rozhovore pre MY Trenčín priznal, že toto rozhodnutie stále spracováva a po návrate do klubu si v kabíne poplakal.

Tvrdí, že na svoj status na sociálnej sieti dostal veľa pozitívnych správ, podľa ktorých veci pomenoval správne.

Nikto sa nad nikoho nevyvyšoval

Svetový šampionát hráčov do 20 rokov, ktorý sa koná tradične na prelome rokov, odštartoval v kanadských mestách Edmonton a Red Deer podľa plánu.

Po viacerých kontumáciách zápasov pre výskyt koronavírusu u hráčov jednotlivých tímov, turnaj organizátori zrušili.

Slovenskí hokejisti prehrali s USA (2:3) i Švédskom (0:3), proti Rusku na ľad ani nevykorčuľovali a do tabuľky si pripísali tri body za kontumačnú výhru 1:0.

S topfavoritimi turnaja dokázali slovenskí mladíci držať krok, Švédov prestrieľali v pomere 48:27. Súpera miestami zvierali, čo uznali hráči i tréner súpera.

Základom dobrých výkonov slovenského tímu bola podľa Latkóczyho skvelá partia.

„Starší s ročníkom narodenia 2002 sme sa nevyvyšovali. Hovorili sme mladším chlapcom, aby nám pokojne povedali, čo ich trápi. Nechceli sme žiadne ohováranie za chrbtom. Všetko potom šliapalo, ako malo. Nepočul som spoluhráča, ktorému by sa nepáčilo správanie iného,“ povedal brankár tímu USHL Madison Capitols.

Dve noci poriadne nespal

Slovenská výprava pred turnajom o útoku na medailu nahlas nehovorila. Po neslávnom konci turnaja Latkóczy prezradil, že v kútiku duša pomýšľal na zisk cenného kovu.

„Veril som, že teraz je ten čas, kedy by sa nám mohlo podariť niečo veľké,“ skonštatoval.

Nielen lúčenie s reprezentačným tímom, ale aj jeho návrat do klubu sa niesol v emotívnom duchu.

Latkóczy v posledný deň starého roka odchytal zápas v americkej lige (jeho tím prehral 2:5), čo podľa jeho slov nebolo najlepšie rozhodnutie.

„Dve noci som poriadne nespal a počas stretnutia som bol až príliš emotívny. Všetko na mňa doľahlo. Aj som si v kabíne pred spoluhráčmi poplakal,“ priznal.

Majstrovstvá hráčov do 20 rokov by sa podľa prezidenta IIHF Luca Tardifa mohli uskutočniť v náhradnom termíne po skončení sezóny.

Latkóczy to nepovažuje za reálne.

„Pre 80 percent hráčov v tom čase začínajú kempy NHL. Bolo by veľmi náročné zladiť všetky tímy. Stačí, aby odmietol jediný z desiatich národných mužstiev a je po všetkom,“ povedal Latkóczy pre MY Trenčín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Latkóczy veril v medailu. Po návrate zo šampionátu plakal v kabíne