Kto bol najužitočnejším hráčom NHL? Známe sú mená finalistov

Connor McDavid oslavuje gól.
Connor McDavid oslavuje gól. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|12. máj 2022 o 17:05

Kandidáti sú Šesťorkin, Matthews a McDavid.

NEW YORK. Mená finalistov na Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča sezóny NHL sú známe. Sú nimi Igor Šesťorkin z New Yorku Rangers, Auston Matthews z Toronta Maple Leafs a Connor McDavid z Edmontonu Oilers.

Cena je udelená hráčovi, ktorý bol najužitočnejším pre svoj tím. Hlasujú členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

Brankár Igor Šesťorkin bol hlavným motorom Rangers. Mal veľkú príčinu na tom, že skončili druhý v Metropolitnej divízii a postúpili do play off.

Pomohol im k 36 víťazstvám v 52 zápasoch. Mal 93,5 % úspešnosť zákrokov a priemerne inkasoval 2,07 gólov na zápas. V oboch štatistikách bol najlepším brankárom. K tomu šesťkrát vychytal nulu.

Rus je zároveň jeden z finalistov Vezina Trophy pre najlepšieho brankára.

Auston Matthews bol na Hart Trophy nominovaný už počas minulej sezóny. Tento rok prekonával rekordy.

Po desiatich rokoch strelil ako prvý hráč 60 gólov a vyhral Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca. Navyše prekonal 100 bodov a počas historickej sezóny Toronta bol ich najlepším hráčom.

Connor McDavid vyhral bodovanie NHL už štvrtýkrát. Tentokrát prekonal aj osobné maximá. v 80 zápasoch dosiahol 123 bodov. Najväčšia hviezda ligy dotiahla Edmonton do play off.

McDavid bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča aj počas minulej sezóny. Túto trofej získal aj v ročníku 2016/17 a tento rok siaha na tretiu.

Definitívne poradie bude známe počas odovzdávania cien v júni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kto bol najužitočnejším hráčom NHL? Známe sú mená finalistov