Veľká pocta pre Honzeka. Mladý Slovák bude v zápase hviezd ako jediný Európan

Samuel Honzek.
Samuel Honzek. (Autor: Twitter / The WHL)
Oh my Hockey|13. dec 2022 o 09:21

Samuel Honzek patrí medzi najväčšie nádeje pre budúcoročný draft.

VANCOUVER. Canadian Hockey League, organizácia združujúca tri najväčšie juniorské súťaže v Kanade, zverejnila nomináciu na blížiaci sa Kubota CHL/NHL Top Prospects Game.

Na prehliadke mladíkov sa zúčastní štyridsať najväčších talentov hrajúcich v ligách Quebec Major Junior Hockey League, Western Hockey League a Ontario Hockey League, ktorí môžu byť draftovaní v roku 2023.

V tomto zápase hviezd sa ako jediný Európan predstaví Samuel Honzek. Trenčiansky rodák svojou hrou púta pozornosť skautov a právom stúpa v ich rebríčkoch stále vyššie.

Udalosť sa navyše uskutoční v aréne jeho Vancouveru Giants. Odohrá sa 25. januára. Okrem neho bol z tímu Giants nominovaný aj Jaden Lipinski.

"Som rád, že môžem byť toho súčasťou. V Kanade som len prvý rok a i tak som dostal túto šancu. Chcem ju uchopiť a ukázať, aký dobrý som," povedal pre novinárov.

Honzek je v zámorí len prvý rok, no prechod na užší ľad nebol v jeho prípade žiadnym problémom. V 30 dueloch WHL pozbieral 41 (16+25) bodov. Aktuálne je desiaty najproduktívnejší hráč súťaže, od tretieho miesta ho pritom delia len tri body.

Je takisto najproduktívnejším nováčikom súťaže a právom získal ocenenie "nováčik mesiaca" za mesiac november. V desiatich dueloch pozbieral dvadsať bodov.

Ešte pred zápasom nádejí sa zúčastní na MS do 20 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Veľká pocta pre Honzeka. Mladý Slovák bude v zápase hviezd ako jediný Európan