Dva zápasy, šesť bodov. Honzek napodobnil Mešára, zažiaril v juniorke

Samuel Honzek.
Samuel Honzek. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|24. okt 2022 o 06:52

Samuel Honzek môže byť vybratý v drafte 2023.

VANCOUVER. Samuel Honzek zažil nadmieru vydarený víkend. So spoluhráčmi oslávil dve výhry, ku ktorým prispel šiestimi bodmi.

Vancouver Giants s ním v zostave najprv v noci zo soboty na nedeľu porazili Victoriu Royals 6:5 po predĺžení. Honzek bodoval trikrát.

Najprv v prvej tretine otvoril skóre duelu. Potom asistoval v čase 35:50 pri góle Thorpea na 3:1 a napokon zachránil "obrom" body.

Royals totiž zápas otočili a ešte na začiatku 59. minúty viedli 5:3. V 59. minúte znížil Thorpe a záverečný tlak pretavil na gól práve slovenský mladík, keď necelé dve sekundy pred uplynutím šesťdesiatich minút poslal duel do predĺženia.

V ňom sa presadil jeho spoluhráč Ostapchuk a rozhodol.

Darilo sa mu aj o deň neskôr, keď Giants na domácom ľade hostili Kamloops Blazers. Vyhrali 6:3

Honzek bol opäť pri otváracom góle, asistoval Lipinskému. Súper však do konca úvodnej dvadsaťminútovky vyrovnal.

V druhom dejstve sa najprv v 27. minúte presadil Semeniuk a na 3:1 zvýšili Giants v 31. minúte, keď Honzek asistoval Palmierimu. Na konci prostrednej časti hry bolo 4:2.

V tretej tretine sa najprv presadil Lipinski a dve minúty pred koncom Blazers znížili na 3:5. Definitívne priniesol pokoj na hokejky svojho tímu práve Honzek, keď v čase 58:32 spečatil stav stretnutia.

Sedemnásťročný trenčiansky rodák má po 11 stretnutiach prvej sezóny v zámorí na konte šesť gólov a sedem asistencií. S trinástimi bodmi je najproduktívnejším hráčom tímu, viac bodov ako on zatiaľ z celej ligy nazbierali len jedenásti hráči.

Honzek zatiaľ pre nízky vek nemohol byť draftovaný. Jeho príležitosť príde v lete 2023.

Tabuľka WHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Dva zápasy, šesť bodov. Honzek napodobnil Mešára, zažiaril v juniorke