V apríli siahal na medailu s osemnástkou. Mladý Slovák si zahrá za bývalý klub Connora Bedarda

Samuel Barcík, Carson Rehkopf a Damián Slávik.
Samuel Barcík, Carson Rehkopf a Damián Slávik. (Autor: puckfans.at/Andreas Robanser)
Oh my Hockey|1. jan 2024 o 07:45

Mladý Slovák v rámci WHL mení dres.

NEW YORK. Samuel Barcík bol členom slovenskej reprezentácie do 18 rokov, ktorú v apríli delilo len 70 sekúnd od toho, aby v riadnom hracom čase vyhrala súboj o tretie miesto proti Kanade. Po úspešnom šampionáte sa rozhodol v kariére pokračovať v Kanade.

Z HKM Zvolen, za ktorý v minulej sezóne odohral 45 extraligových zápasov, zamieril do klubu Saskatoon Blades, ktorý si ho vybral z 56. miesta v CHL import drafte a pôsobí v kanadskej juniorskej WHL.

Dobre stavaný 18-ročný obranca za aktuálneho lídra východnej konferencie odohral 28 zápasov, počas ktorých strelil gól a pridal k nemu päť asistencií.

Ďalší duel v drese tohto klubu už nepridá, nakoľko bol uplynulú noc zahrnutý do megatrejdu, v ktorom jeho klub do Regina Pats poslal okrem neho aj Zacha Moorea, Daytona Deschampsa a tri voľby v drafte. Opačným smerom sa sťahuje Alexander Suzdalev a jedna voľba v drafte.

Stane sa tak členom organizácie, za ktorú posledné tri sezóny hrával hviezdny Connor Bedard.

Podrobnosti výmeny medzi Saskatoon Blades a Regina Pats

Pred jeho príchodom pôsobilo v organizácii sedem Slovákov, pričom dvaja to neskôr dotiahli do NHL - Ronald Petrovický a Martin Marinčin.

Nateraz posledným hráčom spod Tatier v tomto klube bol Alex Géci, ktorý zaň v sezóne 2021/22 odohral 13 zápasov a následne sa sťahoval späť do Európy. 

V tejto sezóne je už druhým Slovákom, ktorý v rámci Western Hockey League mení dres. Začiatkom decembra bol vymenený tiež 17-ročný útočník Andrej Tomašec, ktorý prestúpil z Moose Jaw Warriors do Edmonton Oil Kings.

Tabuľka WHL - Východná konferencia

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»V apríli siahal na medailu s osemnástkou. Mladý Slovák si zahrá za bývalý klub Connora Bedarda