Odohral vyše 800 zápasov v NHL. Kariéru ukončil Roman Polák

Roman Polák v drese českej reprezentácie.
Roman Polák v drese českej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. máj 2022 o 11:23

Naposledy pôsobil vo Vítkoviciach.

VÍTKOVICE. Český hokejový obranca Roman Polák sa rozhodol ukončiť kariéru. Oficiálne to oznámil klubový web HC Vítkovice, tímu, kde naposledy pôsobil.

"Tých motívov, prečo som sa rozhodol ukončiť kariéru, je viac. Tým hlavným asi je, že som stratil chuť do hokeja," vyjadril sa pre klubovú stránku.

"Nechcem, aby to vyznelo zle, ale hokej mi už z môjho pohľadu nevracal to, čo som mu dával ja, keď som ho hral."

Rodák z Poruby strávil posledné dve sezóny vo Vítkoviciach, bol kapitánom tamojšieho klubu v českej Tipsport Extralige. V sezóne 2021/22 odohral 51 zápasov v základnej časti a štyri v play off, pozbieral dokopy gól a osem asistencií.

V NHL strávil štrnásť sezón a obliekol si dresy St. Louis Blues, Toronta Maple Leafs, San Jose Sharks a Dallasu Stars. V 806 dueloch zaznamenal 26 gólov a 114 asistencií, ďalších 71 zápasov pridal v play off.

"Myslím si, že som si za svoju kariéru vytrpel dosť a nechcem prežívať nové bolesti. Uvedomil som si, že ma hokej už nenapĺňa ako kedysi. Dospel som k záveru, že je čas ukončiť to," dodal 36-ročný zadák, bronzový medailista z MS do 18 a 20 rokov.

Priznal, že už pred príchodom do Vítkovíc v ročníku 2020/21 premýšľal o konci kariéry. S klubom mal zmluvu na tri roky, no vedenie nemalo problém ju predčasne ukončiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Odohral vyše 800 zápasov v NHL. Kariéru ukončil Roman Polák