V Poľsku si ho pochvaľujú. Kaláber zostáva trénerom reprezentácie

Tréner poľskej hokejovej reprezentácie, Slovák Róbert Kaláber.
Tréner poľskej hokejovej reprezentácie, Slovák Róbert Kaláber. (Autor: TASR)
SITA|24. jún 2022 o 15:55

Podľa prezidenta zväzu poľský tím napreduje.

BRATISLAVA. Slovenský tréner Róbert Kaláber povedie ďalšie dva roky poľskú hokejovú reprezentáciu. Referuje o tom oficiálny web tamojšieho zväzu.

Podľa neho 52-ročný rodák z Bratislavy splnil cieľ, ktorým bol postup národného mužstva do druhej najvyššej kategórie majstrovstiev sveta.

Prezident Poľského zväzu ľadového hokeja Miroslaw Minkina priznal, že s Kaláberom, ktorý prevzal poľské mužstvo predvlani v júni, veľmi rýchlo našiel spoločnú reč, čo sa týka pokračovania spolupráce.

"V ostatných dvoch rokoch ukázal, že sa vo svojej profesii veľmi dobre vyzná. Mužstvo pod jeho vedením vo veľkom štýle triumfovalo v B-skupine I. divízie.

Predtým si výborne počínalo v olympijskej kvalifikácii v Katoviciach, Tallinne a Bytome. Pred trénerom Kaláberom stoja nové výzvy,“ tvrdí Minkina.

Poliaci v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v dňoch 26. apríla až 1. mája zvíťazili vo všetkých štyroch stretnutia, keď zdolali súperov z Estónska, Ukrajiny, Srbska a Japonska s výborným skóre 18:4.

Na budúci rok sa predstavia v A-skupine I. divízie MS, kde natrafia na tímy Talianska, Veľkej Británie, Litvy, Kórejskej republiky a Rumunska.

V minuloročnej olympijskej kvalifikácii na turnaji v Bratislave nečakane zdolali Bielorusov a podľahli výberom Slovenska a Rakúska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V Poľsku si ho pochvaľujú. Kaláber zostáva trénerom reprezentácie