Hokej: Rastislav Staňa odchádza do Čerepovca

Rastislav Staňa
Rastislav Staňa (Autor: sita)
SITA|21. máj 2008 o 07:49

Slovák Rastislav Staňa bude od nadchádzajúcej sezóny pôsobiť v ruskej superlige, konkrétne v tíme Severstaľ Čerepovec, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt.

BRATISLAVA 21. mája (SITA) - Slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa bude od nadchádzajúcej sezóny pôsobiť v ruskej superlige, informuje o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

"Podpísal som dvojročnú zmluvu s tímom Severstaľ Čerepovec. Je výhodnejšia ako kontrakt, aký som mal v NHL. V každom prípade ide o najlukratívnejšiu zmluvu v mojej kariére," cituje Šport odchovanca košického hokeja. Staňa sa nedávno dohodol s vedením Linköpingu na rozviazaní platného kontraktu.

Dvadsaťosemročný gólman strávil posledné štyri roky vo Švédsku, pričom s Linköpingom si v uplynulých dvoch sezónach vybojoval v elitserien vicemajstrovský titul. "Samozrejme, financie mali vplyv na moje rozhodovanie, veď život vo Švédsku sa mi páčil a bol som spokojný aj po hokejovej stránke. Popredné ruské kluby však majú enormnú kvalitu, dominujú v európskych klubových súťažiach," vysvetlil zmenu dresu Staňa, ktorý v minulosti chytal aj za Washington Capitals, SK Södertälje či Malmö Redhawks.

Nachádzate sa tu:
Domov