Prevalcuje Dvorský súperov aj tento rok? Slováci by mali prejsť na MS 18 do štvrťfinále

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ počas stretnutia hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov pred odjazdom na majstrovstvá sveta U18 do Švajčiarska.
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ počas stretnutia hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov pred odjazdom na majstrovstvá sveta U18 do Švajčiarska. (Autor: TASR)
Šimon Čop|19. apr 2023 o 08:00

Slováci začnú svoje pôsobenie na šampionáte proti Česku.

PORRENTRUY. Štyri pandemické roky čakalo Slovensko na návrat do elitnej kategórie MS do 18 rokov. Zmeškala ho naša najsilnejšia generácia. 

V roku 2023 sa slovenskí hokejisti predvedú na najvyššom svetovom fóre po prvý raz od roku 2019. Vtedy vypadli v boji o záchranu proti Švajčiarsku.

Práve Helvéti budú hostiť tohtoročný turnaj. Slovensko nastúpi v skupine A, jeho súpermi budú Kanada, Česko, Nemecko a Švédsko. V Bazileji si zahrá domáce Švajčiarsko, Fínsko, USA, Lotyšsko a Nórsko.

Z každej skupiny postúpia štyri tímy do play-off, kde sa vo štvrťfinále stretnú reprezentácie z opačných skupín v rovnakom formáte ako na MS juniorov či seniorov. 

Práve na vyraďovacie boje budú cieliť aj Slováci.

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Lídrami veľké talenty 

Mužstvo by mali potiahnuť silné individuality. Trojica z prvého kola vlaňajšieho draftu už síce hrať nemôže, avšak tá nie je zďaleka všetkým, čo môže Slovensko v mládežníckych kategóriách ponúknuť. 

Z výberu, ktorý bude vo Švajčiarsku reprezentovať, by mal prejsť prvým kolom minimálne jeden hráč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prevalcuje Dvorský súperov aj tento rok? Slováci by mali prejsť na MS 18 do štvrťfinále