MacKinnon prekonal zápis Petra Šťastného, St. Louis otočilo skóre

Hráči St. Louis Blues.
Hráči St. Louis Blues. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|26. máj 2022 o 06:22 (aktualizované 26. máj 2022 o 09:05)

V stredu sa hral v NHL jediný zápas.

NHL - play off - 2. kolo

Colorado - St. Louis 4:5 pp (2:0, 1:1, 1:3 - 0:1)

Góly: 4. MacKinnon (Lehkonen, Byram), 19. MacKinnon (Rantanen, Makar), 25. Landeskog (Toews, MacKinnon), 58. MacKinnon (Byram) - 35. Tarasenko (Leddy, Schenn), 50. Thomas (Bučnevič, Leddy), 56. Kyrou (Faulk, Toropčenko), 60. Thomas (Tarasenko, Bučnevič), 64. Bozak (Leddy, Barbašev)

Brankári: Kuemper 25/30 - Husso 30/34

/stav série 3:2/

NEW YORK. Hokejisti Colorada Avalanche mohli v piatom zápase série 2. kola play off NHL na domácom ľade postúpiť do finále konferencie. Nepodarilo sa.

Dlho k tomu boli bližšie. V 25. minúte po góloch MacKinnona a Landeskoga viedli už 3:0. St. Louis Blues sa však odmietli vzdať a odmenou im bol rozprávkový obrat.

V 35. minúte ho naštartoval Vladimir Tarasenko. V 50. minúte na jeho gól nadviazal Robert Thomas a v 56. minúte vyrovnal Jordan Kyrou.

"Bluesmanov" nezlomil ani gól Nathana MacKinnona z 58. minúty, ktorý po parádnom sóle skompletizoval hetrik a priblížil Avs k postupu.

"Neskutočný gól. Najkrajší aký som videl za dlhý čas," okomentoval zásah svojej opory tréner Colorada Jared Bednar. 

Na 4:4 vyrovnal minútu pred koncom Thomas a poslal duel do predĺženia, ktoré trvalo len necelé štyri minúty. Víťazný zásah strelil Tyler Bozak. Ten nenápadnou strelou z vrchu prekvapil Darcyho Kuempera.

"Videl som, že je tam voľný priestor, tak som to vyskúšal. V predĺžení to treba hrať smerom na bránku, neexistuje zlá strela.

Skúsil som, padlo to dnu a tešíme sa, že sme sa udržali v hre o postup. Tvrdo sme pracovali a podaril sa nám veľký obrat,” povedal Bozak pre nhl.com.

Blues si vydupali šiesty zápas, ktorý sa odohrá v ich domácej aréne. Ak by vyhrali sériu, dokázali by z 1:3 na 4:3 otočiť po tretí raz v klubovej histórii.

Útočník Colorada Avalanche Nathan MacKinnon si pripísal 80. bod v play off. Potreboval na to len 59 zápasov. V celej histórii ligy boli len traja rýchlejší hráči - Wayne Gretzky (37 zápasov), Mario Lemieux (40) a Jari Kurri (57).

V počte bodov v play off prekonal MacKinnon zápis Petra Šťastného a s 82 bodmi sa posunul v klubovej histórii na tretie miesto.

"Nič sa nedeje, stále v sérii vedieme. Nedá sa vyhrať v štyroch, alebo v piatich zápasoch len tak. Blues majú výborný tím a vedeli sme, že to nebude ľahké. Spravíme všetko pre to, aby sme si postup vybojovali na ich ľade," povedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»MacKinnon prekonal zápis Petra Šťastného, St. Louis otočilo skóre