Môj Bože! kričal komentátor. Hviezda Colorada zavŕšila hetrik nádherným sólom

Nathan MacKinnon.
Nathan MacKinnon. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. máj 2022 o 06:43

Nathan MacKinnon bol jednou z ústredných postáv stretnutia.

DENVER. Hokejisti Colorada Avalanche nastúpili do piateho zápasu série proti St. Louis Blues s vidinou víťazstva a postupu. Za tým ich začal od začiatku ťahať hviezdny líder Nathan MacKinnon.

Kanadský útočník strelil prvý gól vo štvrtej minúte a druhý pridal v devätnástej. Avs viedli v druhej tretine už 3:0, no Blues v 56. minúte vyrovnali na 3:3.

Vtedy prišla MacKinnonova chvíľa. Zhruba tri minúty pred koncom tretej dvadsaťminútovky si vzal puk za vlastnou bránou a našliapol vpred.

Neprihrával. Videl, že má rýchlosť a môže prejsť, a tak zvolil individuálnu akciu. Prešiel krížom cez stredné pásmo do medzery v usporiadaní ustupujúcich protivníkov, pred brankárom sa kľučkou uvoľnil od pravého obrancu Blues a umiestnil puk k bližšej žŕdke bránky Villeho Hussa.

Aréna burácala, ľad zasypali šiltovky. Avalanche boli blízučko postupu, no prejavila sa nezlomná vôľa Blues, ktorí dokázali v poslednej minúte vyrovnať a v predĺžení streliť víťazný gól.

MacKinnon sa v onom stretnutí stal historicky tretím najlepším strelcom v play off v klubovej histórii s 34 gólmi. Pred ním sú len Peter Forsberg (58) a Joe Sakic (84).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Môj Bože! kričal komentátor. Hviezda Colorada zavŕšila hetrik nádherným sólom