Černák zabránil gólu, stálo ho to zápas

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. máj 2022 o 05:20

V NHL začalo druhé kolo play off.

NEW YORK. Prvá bitka o Floridu priniesla víťazstvo obhajcu Stanley Cupu. Panthers začali doma lepšie, keď im dal Duclair vedenie v prvej tretine. O vyrovnanie "bleskov" sa postaral veterán Corey Perry. Gól strelil po výbornej práci Kučerova.

Obrat zavŕšil ďalší útočník štvrtého útoku Bellemare. Florida následne vyrovnala, ale gól Duclaira nebol uznaný. Kormidelník Tampy Jon Cooper si zobral challenge, ktorý ukázal, že puk sa pred gólom dotkol ochrannej siete.

Cats na konci zápasu neboli disciplinovaní a o možnosť vyrovnať sa obrali sami, zvyšné dva góly dostali v oslabení a obhajcom Stanley Cupu podľahli 1:4.

"S našou hrou som spokojný", hodnotil zápas tréner Floridy Andrew Brunette. "Boli to malé veci. A to je to, čo oni robia dobre a prečo vyhrali dvakrát Stanley Cup. Sú to všetky tieto drobné detaily, v ktorých oni excelujú a my sa ich len učíme. V ďalšom zápase budeme lepší," dodal Brunette.

Za víťazstvom Tampy stál opäť Andrej Vasilevskij, ktorý zastavil 33 striel súpera.

Erik Černák odohral len 10 a pol minúty. Vystrelil na bránu, pripísal si hit a zblokoval strelu. Práve ten blok ho stál zápas. V druhej polovici druhej tretiny ho v oslabení trafil do chrbta Montour. Po tomto momente už do stretnutia nezasiahol.

Komentátori tvrdili, že svoj tím ušetril od inkasovania gólu: "Táto strela by išla dnu. Černák sa otočil, aby ho to netrafilo do tváre, ale namiesto toho to dostal do spodnej časti chrbta. Nie som si istý, či sa Vasilevskij stihol presunúť."

Černákov stav nateraz nie je známy.

Colorado dominovalo, ale o výhru sa muselo strachovať

V druhom nočnom zápase nastúpili oddýchnutí Colorado Avalanche proti St. Louis Blues.

Colorado v prvom kole proti Nashvillu prehrávalo prvýkrát až vo štvrtom zápase, aj to len na päť minút.

Teraz inkasovali ako prví. Kapitán súpera O´Reilly otváral skóre v siedmej minúte. Vedenie si Blues udržali do druhej tretiny. Počas nej boli ale "lavíny" aktívnejšie. Súpera prestrieľali 18:9 a z gólu sa radovali dvakrát. Presadili sa Ničuškin a Girard.

V tretej tretine mali šance oba celky, rozhodli špeciálne tímy. St. Louis sa najprv ubránilo a následne potrestalo vylúčenie Toewsa.

Štyria brániaci hráči Colorada išli naraz striedať a Blues kontrovali rýchlo. Skóroval Kyrou a vyrovnal na 2:2. Po 60 minútach bol zápas vyrovnaný a o víťazovi nebolo rozhodnuté.

Avalanche mali viac z hry, boli lepším tímom a niekoľkokrát trafili konštrukciu brány. Zápas zaslúžene rozhodli v predĺžení. V deviatej minúte rozhodol strelou z väčšej vzdialenosti obranca Manson. Pomohlo mu k tomu clonenie viacerých hráčov.

Bola to už 13. strela Colorada v predĺžení, zatiaľ čo St. Louis nemali ani jednu. Konečný pomer striel na bránu bol 54:25, Avs zaslúžene zvíťazili a ujali sa vedenia v sérii.

NHL - play off - druhé kolo - 18. máj:


Florida - Tampa Bay 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 15. Duclair (Huberdeau, Montour) – 37. Perry (Kučerov), 44. Bellemare (Perry, Maroon), 56. Kučerov (Hedman, Stamkos), 58. Colton (Paul, Sergačov)

Brankári: Bobrovskij 32/36 - Vasilevskij 33/34

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 10 minút a 25 sekúnd, raz vystrelil na bránu, zblokoval strelu a pripísal si hit/

Stav série 1:0 pre Tampu Bay.

Colorado - St. Louis 3:2 pp (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 24. Ničuškin (Rantanen, Makar), 32. Girard (Manson, Landeskog), 69. Manson (Landeskog, Kadri) – 7. O'Reilly (Schenn), 57. Kyrou (Faulk)

Brankári: Kuemper 23/25 - Binnington 51/54

Stav série 1:0 pre Colorado.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák zabránil gólu, stálo ho to zápas