Priblíži sa Černák k tretiemu Stanley Cupu? Takto (možno) dopadne druhé kolo

Erik Černák.

Priblíži sa Černák k tretiemu Stanley Cupu? Takto (možno) dopadne druhé kolo

Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)

Redakcia blogu Oh my Hockey tipuje výsledky druhého kola play off NHL.

NEW YORK. V noci z utorka na stredu sa začne druhé kolo play off NHL. Prvé zápasy odohrajú Florida proti Tampe Bay a Colorado proti St. Louis.

Prvé kolo naznačilo, že víťaz Stanley Cupu bude mať ťažký boj. Série boli mimoriadne vyrovnané, až päť z nich musel rozhodnúť siedmy zápas.

Sedem zápasov majú v nohách hokejisti Tampy Bay, Calgary, Edmontonu, New Yorku Rangers a Caroliny. V najkratšom možnom čase, teda už po štyroch zápasoch, postúpili len hráči Colorada Avalanche.

V druhom kole sa spomedzi Slovákov predstaví Erik Černák z Tampy Bay, teoretickú šancu nastúpiť má aj Adam Ružička z Calgary Flames.

Redaktori blogu Oh my Hockey sa každoročne púšťajú do predpovedí jednotlivých sérií play off. V nasledujúcich riadkoch zanalyzujú každú z nich a pokúsia sa odhadnúť meno postupujúceho i výsledok, ktorým prejde do ďalšieho kola.

V tipovačke prvého kola trafil mená všetkých postupujúcich Šimon Čop.

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Šimon Čop

8

1

Samuel Grega

6

3

Samuel Tirpák

4

1

Daniel Vágner

6

1

Východná konferencia

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning

Druhé kolo sa na Floride bude niesť v znamení derby. Nastúpia proti sebe rivali - obhajcovia Stanley Cupu Tampa Bay Lightning a víťaz poslednej základnej časti Florida Panthers.

V základnej časti proti sebe tieto tímy hrali štyrikrát. O čosi lepšie sa darilo Floride. Zo vzájomných zápasov vyťažili päť bodov, kým Bolts štyri. Cats strelili 19 gólov, Lightning 15.

Najproduktívnejším hráčom vo vzájomných súbojoch bol Jonathan Huberdeau. Útočník Floridy strelil dva góly a na päť prihral. Z tábora Tampy Bay sa bodovo proti rivalovi najviac darilo obrancovi Victorovi Hedmanovi s gólom a piatimi asistenciami.

Šimon Čop: Tampa Bay vyhrá 4:3.

Na túto sériu sa veľmi teším a po vypadnutí "mojich" Los Angeles Kings ju budem asi aj najpozornejšie sledovať. Dôvod je jednoduchý. Pamätám si, ako proti sebe títo rivali nastúpili vlani v prvom kole a celá séria bola reklamou na hokej. Očakávam vyrovnané boje, ktoré môžu priniesť aj gólové prestrelky. Za víťaza som zvolil Lightning. Ich skúsenosti a Andrej Vasilevskij im podľa mňa vyhrajú siedmy zápas rovnako, ako v súboji proti Torontu.

Samuel Grega: Tampa Bay vyhrá 4:3.

Bitka o Floridu sa zopakuje opäť po roku. Verím, že Panthers majú tento rok ešte lepší tím. Tampu Bay, ale netreba podceňovať. Hokej Panthers ma baví, ale už prvé kolo ukázalo isté výkričníky smerom dozadu. Ak chcú poraziť Tampu, musia si na to dávať veľký pozor.

Zároveň proti ním bude stáť Vasilevskij, o ktorom veľa hovoriť netreba. Cez neho sa góly dávajú ťažko. Jedno je však po minulom roku jasné. Táto séria by mala priniesť skvelý hokej, ktorý bude radosť sledovať. Môj finálny verdikt je čistý tip a môže to dopadnúť aj presne naopak. Očakávam tesnú sériu.

Samuel Tirpák: Tampa Bay vyhrá 4:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Priblíži sa Černák k tretiemu Stanley Cupu? Takto (možno) dopadne druhé kolo