Po Chárovi končí hokejovú kariéru ďalší víťaz Norris Trophy

P. K. Subban
P. K. Subban (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|20. sep 2022 o 15:45

P.K. Subban ukončil hokejovú kariéru.

TORONTO. Hokejový obranca P.K. Subban ukončil kariéru. Informoval o tom na Twitteri. Oznámil to tesne po tom, ako svoj koniec s hokejom ohlásil Zdeno Chára.

"Pamätám si moje sny o tom, že raz budem hrať NHL a vyhrám Stanley Cup... Do dnešného dňa, stále o tom snívam" napísal Subban fanúšikom. "Ale táto kapitola sa zatvára a po 13 rokoch v NHL som sa rozhodol ukončiť moju kariéru."

Tridsaťtriročný Subban odohral v NHL 834 zápasov, v ktorých zaknihoval 467 bodov (115+352). Hoci Stanley Cup nakoniec nevyhral, jeho kariéra priniesla mnoho úspechov.

V roku 2013 vyhral Norris Trophy pre najlepšieho obrancu, v roku 2022 obdržal King Clancy Award, ktorú liga udeľuje za vodcovstvo a humanitárnu pomoc. Subban v roku 2014 vyhral s Kanadou olympijský hokejový turnaj a trikrát sa zúčastnil zápasu hviezd NHL.

V NHL začal v klube Montreal Canadiens, ktorý si ho vybral v druhom kole draftu 2007. Odtiaľ ho v roku 2016 vymenili do Nashville Predators a svoje posledné tri sezóny odohral ako bek New Jersey Devils.

"Nikdy som sa na seba nepozeral ako len na nejakého hokejového hráča. Vždy som sa na seba pozeral ako na niekoho, komu sa pošťastilo hrať hokej," napísal v liste fanúšikom.

"Táto perspektíva mi pomohla užiť si každé striedanie, ako keby bolo posledné, oslavovať každý gól s emóciami a hrať tak, ako keby niekto, kto ma doteraz nevidel hrať, zaplatil za to, aby ma sledoval."

Subban poďakoval rodičom, ktorých označil za "najlepších ľudí, akých kedy stretol". Ďakoval bratom, sestrám, fanúšikom, lige a klubom, za ktoré hrával.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po Chárovi končí hokejovú kariéru ďalší víťaz Norris Trophy